2012-03-24 12:47:24
Φωτογραφία για Χωρίς παρατράγουδα η μαθητική παρέλαση...Οι μαθητές δεν χαιρέτησαν τους επισήμους..23 προσαγωγές από την ΕΛΑΣ
Με μεμονωμένα περιστατικά διαμαρτυρίας από μαθητές που δεν έστρεψαν τα κεφάλια τους προς την εξέδρα των επισήμων, ολοκληρώθηκε στο κέντρο των Αθηνών η μαθητική παρέλαση, η οποία διεξήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Χωρίς παρατράγουδα η μαθητική παρέλαση - 23 προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Λίγο πριν από την έναρξή της, στην οδό Βουκουρεστίου προκλήθηκε ένταση από ομάδα περίπου 50 .. εκπαιδευτικών οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης ενώ υπήρξαν και αντεγκλήσεις με άνδρες της ΕΛΑΣ.

Η αστυνομία απώθησε και διατήρησε υπό επιτήρηση τους διαδηλωτές, στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου.

Συνολικά η αστυνομία προχώρησε σε 23 προσαγωγές.

Την παρέλαση άνοιξε το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων με το λάβαρο της Επανάστασης του 1821, ενώ παρέλασαν μαθητές από 11 δημοτικά σχολεία, 7 γυμνάσια και 8 Λύκεια.

Συγχαίρω τους μαθητές και τις μαθήτριες που τους καμαρώσαμε να βαδίζουν μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε το ρόλο της Παιδείας στην επανάσταση.


Χωρίς παρατράγουδα η μαθητική παρέλαση - 23 προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Επεσήμανε ότι «η υπέρβαση από τη σημερινή κρίση μπορεί να γίνει μόνο μέσα από παιδεία ποιότητας με αναβαθμισμένους εκπαιδευτικούς».

Επί ποδός για την στρατιωτική παρέλαση

Πλέον η προσοχή της αστυνομίας στρέφεται στην αυριανή στρατιβτική παρέλαση, την οποία αναμένεται να περιφρουρήσουν περίπου 7.000 αστυνονομικοί.

Χωρίς παρατράγουδα η μαθητική παρέλαση - 23 προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Το σχέδιο αποτροπής των εκτρόπων περιλαμβάνει από κιγκλιδώματα που θα περιορίζουν την κίνηση, και αυστηρούς ελέγχους ταυτότητας για όσους επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, έως προληπτικές προσαγωγές.

Χωρίς παρατράγουδα η μαθητική παρέλαση - 23 προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Σκοπός των Αρχών είναι ο περίγυρος της εξέδρας να είναι πλήρως ελεγχόμενος. Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας είναι ότι ακόμη και οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την παρέλαση χρειάστηκαν ειδική διαπίστευση, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στον χώρο απέναντι από τους επισήμους.

Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ και για τους ακροδεξιούς

«Κανέναν συμπαραστάτη στο έργο της δεν χρειάζεται η ΕΛΑΣ» τονίζεται από την Κατεχάκη. Η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι απολύτως σαφής σε σχέση με τα μέλη των ακροδεξιών οργανώσεων που με ανακοινώσεις τους προσφέρθηκαν να... συνδράμουν την αστυνομία στην προστασία των παρελάσεων.

«Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της και δεν χρειάζονται αυτόκλητοι σωτήρες», δήλωσε πρόσφατα άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης. Οι κινητοποιήσεις των ακροδεξιών στοιχείων αποτελούν επιπλέον «πονοκέφαλο» για τις Αρχές. Οι αξιωματικοί διαμηνύουν πάντως ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει ανοχή ή κανενός είδους συνεργασία με κανέναν εκτός Σωμάτων Ασφαλείας».

Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας και οι κυκκλοφοριακές ρυθμίσεις για την στρατιωτική παρέλαση θα τεθούν σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Κυριακής
ΕΘΝΟΣ
Eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ