2012-12-03 19:46:03
Φωτογραφία για Ρωσία: «Παράνομα» τα σχέδια του Ισραήλ για ανέγερση 3.000 νέων κατοικιών
«Παράνομα» χαρακτηρίζει η Μόσχα τα σχέδια του Ισραήλ για την ανέγερση 3.000 νέων κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, και καλεί το εβραϊκό κράτος... «να επανεξετάσει» την απόφασή του αυτή.

«Οι εβραϊκοί οικισμοί στα παλαιστινιακά εδάφη που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, είναι παράνομοι. Η Ρωσία και η διεθνής κοινότητα δεν τους αναγνωρίζουν», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η υλοποίηση των νέων αυτών σχεδίων θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στις προσπάθειες για επανάληψη των απευθείας ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στο εβραϊκό κράτος και τους Παλαιστινίους. Η Ρωσία καλεί την ισραηλινή πλευρά να επανεξετάσει τα σχέδιά της αυτά», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Τουρκία και οι αντιπρόσωποι των 21 αραβικών κρατών καταδίκασαν τα ισραηλινά σχέδια.

Η Μόσχα ζήτησε εξάλλου από την ισραηλινή κυβέρνηση να μη μπλοκάρει, όπως ανακοίνωσε χθες, τη μεταβίβαση στην Παλαιστινιακή Αρχή τα οφειλόμενα χρήματα από φόρους, τονίζοντας ότι αυτό "θα περιέπλεκε" την κοινωνικο-οικονομική και "δύσκολη" ανθρωπιστική κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη.
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ