2012-03-24 17:22:19
Φωτογραφία για Διαμελισμό της Τουρκίας βλέπει το Economist
Το ECONOMIST δημοσιεύει δηλώσεις του Προέδρου του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK (Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν) και ενός εκ των ηγετών του PKK, Μουράτ Καραγιλάν.

«Από εδώ και στο εξής δεν πρέπει να υπηρετούμε στον τουρκικό Στρατό, δεν πρέπει να πληρώνουμε φόρους και δεν πρέπει να ομιλούμε την τουρκική γλώσσα. Μια νέα φάση άρχισε».

Οι ταραχές πυροδοτήθηκαν στις 18 Μαρτίου όταν δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι αψήφησαν την απαγόρευση της Κυβέρνησης Ερντογάν και βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και στο Ντιγιάρμπακιρ για να γιορτάσουν το Νορούζ (νέο Κουρδικό έτος). Στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έχασε τη ζωή του ο Αχμέτ Τούρκ, Κούρδος πολιτικός και ένας Τούρκος αστυνομικός. Στο δημοσίευμα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην κόντρα μεταξύ Τουρκίας – Συρίας και ότι είναι πια ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Μπασάρ αλ Άσαντ να χρησιμοποιήσει τους δύο και πλέον εκατομμύρια Κούρδους που ζουν στη χώρα του ενάντια στην Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα «Αργά ή γρήγορα είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν», επισήμανε Δυτικός διπλωμάτης, χωρίς ωστόσο το ECONOMIST να τον κατονομάζει.

GEOPOLITICS & DAILY NEWS GeopoliticsDailyNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κατοχική παρέλαση
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κατοχική παρέλαση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ