2012-03-24 19:58:04
Φωτογραφία για Μήνυμα προς τους επισήμους: H Eλλάδα δεν πωλείται
Κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, με δεκάδες αστυνομικούς να περιφρουρούν το κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα ενώπιον του υπουργού Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα. Πολλά σχολεία έκαναν παρέλαση χωρίς διμοιρίτες.

Η μαθητική παρέλαση είχε διάρκεια μόνο 40 λεπτά με τους περισσότερους μαθητές να αγνοούν τους επισήμους και να μην γυρίζουν το κεφάλι προς το μέρος τους. Μάλιστα λόγω των μέτρων που αποφάσισε να πάρει η αστυνομία για τις παρελάσεις οι δημοσιογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία δεν είχαν εύκολη πρόσβαση μπροστά από την εξέδρα των επισήμων!

“Δεν πωλείται” ήταν το μήνυμα των μαθητών που παρέλασαν,μπροστά στους επισήμους. Πάνω σε μία ελληνική σημαία ήταν γραμμένο αυτό το μήνυμα και οι μαθητές στην πλειοψηφία τους έστειλαν το δικό τους προς την εξέδρα των επισήμων στο Σύνταγμα.


Μικρής έκτασης επεισόδια έλαβαν χώρα στην Βουκουρεστίου, λίγο πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης.

Ομάδα συγκεντρωμένων, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, ύστερα από αντεγκλίσεις με δυνάμεις της αστυνομίας, που ήταν παρατεταγμένες κάθετα στην οδό Βουκουρεστίου, συγκρούστηκαν μαζί τους και απωθήθηκαν χωρίς να υπάρξει κλιμάκωση της έντασης.

Ένταση σημειώθηκε και όταν συγγενείς μαθητών που συμμετείχαν στην παρέλαση, επιχείρησαν να πλησιάσουν την πλατεία Συντάγματος και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

H αστυνομία προχώρησε συνολικά σε είκοσι εννέα προσαγωγές και αργότερα αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Πηγές: 1, 2.
kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
LIVE: ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-1
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
LIVE: ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ