2012-12-06 14:16:03
Φωτογραφία για ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ : ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ... ΡΟΜΠΟΤ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Ο αδελφός του αδικοχαμένου Nτράζεν Πέτροβιτς, Αλεκσάνταρ, εξομολογείται στο "gazzetta.gr" τις εντυπώσεις του από τους ερυθρόλευκους λίγες ώρες (19.30) πριν την μάχη με την Τσεντεβίτα.

Αναλυτικά:

Σαν παίκτης, αν και ήταν από τους κορυφαίους πλέϊ-μέϊκερ που έβγαλε ποτέ η μεγάλη των "πλάβι" σχολή, έμεινε για πάντα στη σκιά του αξεπέραστου μικρότερου αδελφού, του μεγάλου Ντράζεν Πέτροβιτς, που το 1993 σε ηλικία 28 ετών, έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα σε αυτοκινητόδρομο της Γερμανίας. Σαν προπονητής, έκανε και συνεχίζει να κάνει μία αξιόλογη καριέρα στον πάγκο της Εθνικής Κροατίας (1995 & 1999-2001), της Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ (1991-95 & 1997-98), της Κάχα Σαν Φερνάντο (1995-97), της πολωνικής Ανβίλ Βλόκλαβεκ (2001-02), της ισπανικής Γέϊδα (2004), των ιταλικών Σκαφάτι (2006) και Φαμπριάνο (2007), της Ζαντάρ (2007-2008) και της Τσεντεβίτα (2008-2011), ως τεχνικός της οποίας, το 2011 πήρε το βραβείο "Eurocup's coach of the year".


Για ζέστη πολλών Watt από 21€ με άμεση παράδοση

Η ξαφνική παραίτηση του "Μπόζα" Μάλκοβιτς, πριν από περίπου 15 μέρες, ανάγκασαν τους παράγοντες της πρωταθλήτριας Κροατίας να τον ξαναεμπιστευτούν και έτσι βρέθηκε πάλι ο "Άτσα" Πέτροβιτς, αντίπαλος με μία ελληνική ομάδα. Χθες το βράδυ βρισκόταν στο διάσημο cafe "Amadeus" (προς τιμήν του αδελφού του), που διατηρεί δίπλα ακριβώς από τo "Drazen Petrovic Basketball Hall", όπου θα διεξαχθεί ο αποψινός αγώνας Τσεντεβίτα-Ολυμπιακού για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη - Το αυριανό (αποψινό) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, πρέπει να είναι το πιο δύσκολο από τότε (26/11) που αντικαταστήσατε τον Μπόζινταρ Μάλκβιτς στον πάγκο της Τσεντεβίτα...

«Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό... Μετά το πρώτο ματς των δύο ομάδων στον Πειραιά, πριν από περίπου έναν μήνα, ο Ολυμπιακός βρήκε απίστευτο ρυθμό και από παιχνίδι σε παιχνίδι άρχισε να παίζει με εντυπωσιακή ωριμότητα, αξιοποιώντας σε ομαδικό επίπεδο, την υψηλή ποιότητα που διαθέτουν ατομικά όλοι οι παίκτες του! Εμείς θα προσπαθήσουμε να δούμε κατά πόσο μπορούμε να τον κοντράρουμε στα πρώτα 10-15 λεπτά και αν δούμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να κυνηγήσουμε κάτι κάλο, τότε θα τα δώσουμε όλα! Αν όχι, τότε θα επιλέξουμε να κάνουμε μία συντήρηση δυνάμεων γιατί τρεις μέρες, έχουμε να παίξουμε ένα πολύ σημαντικό ματς για την Αδριατική Λίγκα, το τοπικό ντέρμπι με την Τσιμπόνα!»

- Τους πρωταθλητές Ευρώπης, πως τους βλέπετε;

«Τι να πρωτοπώ για τον Ολυμπιακό; Στη θεωρία είναι πολύ εύκολο να αναλύσουμε πως πρέπει να παίξουμε εναντίον του, ωστόσο, ακόμη περισσότερο δύσκολο είναι να εφαρμόσουμε αυτό το πλάνο μέσα στο γήπεδο! Πρόκειται για μία ομάδα που αυτή τη στιγμή έχει τεράστια αυτοπεποίθηση, η οποία απορρέει από τις εξαιρετικές της εμφανίσεις και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που έχει τον τελευταίο μήνα! Ο Σπανούλης αποτελεί την πιο άρτια μορφή του σύγχρονου ηγέτη και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι απόλυτα εναρμονισμένοι στους ρόλους και ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν... Βλέποντας τα dvds από τα τρία-τέσσερα τελευταία παιχνίδια του αντιπάλου, θα έλεγα ότι είναι ένα σύνολο παικτών που λειτουργεί σαν ρομπότ!»

Έχει κρύο; Καιρός για...καλοριφέρ με χαμηλή κατανάλωση!

- Πριν από λίγες μέρες, η Ευρωλίγκα ανακήρυξε τον Σπανούλη ως κορυφαίο παίκτη της διοργάνωσης για τον μήνα Νοέμβριο... Συμφωνείτε με αυτή την επιλογή;

«Για μένα είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης για το 2012! Έχει απίστευτη επαφή με το καλάθι με όλους τους τρόπους, παράλληλα, όμως, δεν είναι εγωιστής και ξέρει πότε και πως να αξιοποιήσει με τον ιδανικό τρόπο τους συμπαίκτες του. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει "χτιστεί" γύρω του, έχει την απόλυτη αποδοχή των συμπαικτών του και αυτό τον διευκολύνει αφάνταστα στο να βγάζει στο γήπεδο τον καλύτερό του εαυτό! Ταυτόχρονα, όμως, έχει και πολύ μεγάλη υποστήριξη από τους υπόλοιπους παίκτες και αυτό στοιχείο είναι που εκτοξεύει τον αντίπαλό μας στο κορυφαίο επίπεδο απόδοσης...»

- Βλέποντας το πρώτο ματς στο Στάδιο "Ειρήνης και Φιλίας", όμως, τα ψηλά κορμιά της Τσεντεβίτα, ο Άντριτς (2,10), ο Μπίλαν (2,13) και ο Σούτον (2,09), δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους ημίψηλους του Ολυμπιακού και αποτέλεσαν ουσιαστικά τον λόγο για τον οποίο η νυν ομάδα σας, λίγο έλλειψε να κάνει την έκπληξη (79-77)...

«Σίγουρα, έχουμε κι εμείς τα όπλα μας και ξέρουμε σε ποιους τομείς μπορούμε να χτυπήσουμε τον Ολυμπιακό και να 'στε σίγουροι ότι θα το κάνουμε... Αλλά, δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε τέτοιου είδους τεχνικές λεπτομέρειες, γιατί, για παράδειγμα και η Εφές Πίλσεν έχει τον Μπάρατς (2,17), τον Ερντέν (2,13) και τον Γκονλούμ (2,08) κι "έχασε τ' αυγά και τα καλάθια" στο Φάληρο! Θα δούμε πρώτα ποιος θα είναι ο ρυθμός του παιχνιδιού, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα επιχειρήσουμε να πάμε την μπάλα κοντά στο καλάθι για να εκμεταλλευτούμε την υπεροχή μας στα ψηλά κορμιά για να μπορέσουμε να μείνουμε κοντά στο σκορ!»

- Άλλωστε, από μαθηματικής άποψης, έχετε ακόμη ελπίδες πρόκρισης στο Top-16 της Ευρωλίγκα...

«Σίγουρα, πρέπει να κερδίσουμε τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό αύριο (σ.σ.: απόψε) και Κάχα Λαμποράλ την επόμενη εβδομάδα στη Βιτόρια και παράλληλα να χάσει η Αρμάνι Τζινς Μιλάνου, στο Κάουνας και στον Πειραιά... Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο... Αλλά, ας μη γελιόμαστε... Για μας όλα θα αρχίσουν ή θα τελειώσουν κόντρα στον Ολυμπιακό... Ευτυχώς, η παρουσία των πρωταθλητών Ευρώπης αποτελεί ήδη ισχυρό κίνητρο για τους φιλάθλους, που αναμένεται να γεμίσουν για πρώτη φορά το γήπεδο σε αγώνα της Ευρωλίγκα, οπότε η ατμόσφαιρα θα είναι ιδανική για να δώσουμε την μάχη μας...»

- Πόσο δύσκολο ήταν για σας, να αναλάβετε την Τσεντεβίτα μετά την ξαφνική αποχώρηση του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, ο οποίος είχε οδηγήσει την ομάδα σε δύο σημαντικές νίκες στην Ευρωλίγκα, κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ και την Ζαλγκίρις Κάουνας;

«Καθόλου!! Και αυτό γιατί στην Τσεντεβίτα δεν υπάρχει η πίεση της ευρωπαϊκής διάκρισης στην εφετινή σεζόν! Είναι η πρώτη της συμμετοχή στην Ευρωλίγκα και αυτή η χρονιά είναι αφιερωμένη στην απόκτηση εμπειριών για το μέλλον. Παρ' όλα αυτά, πρέπει να σας πω ότι την προηγούμενη εβδομάδα, παίξαμε καταπληκτικά απέναντι στην Εφές Πίλσεν και τελικά χάσαμε στο τελευταίο λεπτό λόγω της απίστευτης ευστοχίας του Φάρμαρ και του Βούγιατσιτς που πέτυχαν κρίσιμα καλάθια. Αν είχαμε κερδίσει τότε, τώρα θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες για πρόκριση, κι αυτό θα συνιστούσε μία τεράστια υπέρβαση για την ομάδα μας...»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σκάνδαλο με την ΕΥΔΑΠ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σκάνδαλο με την ΕΥΔΑΠ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ