2012-12-07 00:02:25
Φωτογραφία για Λιγη προσοχη δεν βλαπτει...
ΣΑΒΒΙΔΗΣ: ΠΡΟΘΥΜΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ Γραφει ο Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Θαυμάστε τη διχαστική λογική και την κομματική μισαλλοδοξία του κομματάρχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο οποίος υποδύεται των πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, του Γιώργου Σαββίδη, σε χθεσινό του άρθρο-που αλλού;- από το κομματικό δελτίο της "ΑΥΓΗΣ": Από τη μία πλευρά υπάρχουν οι "μερικές δεκάδες" προθυμογράφοι συνάδελφοι του και από την άλλη πλευρά οι χιλιάδες..."δημοκρατικοί, δεοντολογικοί και έντιμοι" δημοσιογράφοι, σε αντίθεση με τους "ανέντιμους" προθυμογράφους!

Αυτός ο κύριος παριστάνει τον πρόεδρο του δευτεροβάθμιου σωματείου των δημοσιογράφων...Πώς την έχει ψωνίσει ο άνθρωπος; Πώς του φούσκωσαν έτσι τα μυαλά; Γιά πόσο καιρό θα παραμένει στην καρέκλα του προέδρου της ΠΟΕΣΥ; Θα περάσει απαρατήρητη αυτή η απαράδεκτη πρόκληση; Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει η ΠΟΕΣΥ να τον καταγγείλει και να τον μαζέψει; Ή τα έχει βρει μαζύ τους και κάνει ό,τι του κατέβει ή ό,τι του πουν να πράξει και να πει οι κομματικοί του εντολείς;


Το παράκανες Γιώργο Σαββίδη. Σου έδωσε κανείς αρμοδιότητα να απονέμεις εύσημα δημοκρατικότητας, δεοντολογίας και εντιμότητας; Μόνος σου ανέλαβες μία "αρμοδιότητα" που δεν έχεις και δεν μπορείς να έχεις, διότι δεν έχεις καμία νομιμοποίηση προς τούτο. Στο κόμμα σου, το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κάνε ό,τι θέλεις, αλλά ο δημοσιογραφικός συνδικαλισμός δεν σου έχει εκχωρηθεί με λευκή επιταγή, όπως δεν έχει εκχωρηθεί και εις τον στυλοβάτη σου και έτερο κομματάρχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δημ. Τρίμη.

Βεβαίως, γιά να είμαστε ακριβοδίκαιοι, ο σύντροφος πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ έρχεται τρίτος και καταϊδρωμένος να διδάξει τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Είχε προηγηθεί-ομοίως από την "ΑΥΓΗ"- τον περασμένο Μάϊο, ο π. πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Αριστείδης Μανωλάκος, ο οποίος έκαμε επίσης απαράδεκτους διαχωρισμούς μεταξύ των συναδέλφων του, με κριτήριο...κατά πόσον μεταδίδουν και σχολιάζουν "ορθώς" τα λεγόμενα του αρχηγού "του" του Τσίπρα, οπότε αναλόγως είναι επαγγελματικώς επαρκείς ή ανεπαρκείς! Και τον ακολούθησε, σε ανάλογους τόνους και διατυπώσεις, έτερο επιφανές στέλεχος των ΣΥΡΙΖΑίων εις τα ΜΜΕ, ο πολύς Τρίμης.

Δυστυχώς αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες της "αριστερής αρχής" εις τα των επαγγελματιών δημοσιογράφων. Συνδικαλιστές της συμφοράς, με μόνα κριτήρια από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν, ελέω των ευκαιριακών, όπως και ετερόκλητων, πλειοψηφιών, οι οποίες τους οδήγησαν εις τα πράγματα, την προώθηση των στενών κομματικών τους συμφερόντων και το βόλεμα "ημετέρων" τους. Διότι, ως προς όλα τα άλλα, μόνον δεινά έxουν σωρεύσει.

Είναι θέμα κοινού νοός να εκπέσουν από τα πράγματα, το ταχύτερο δυνατό.

Και ένα τελευταίο ερώτημα προς το σύντροφο πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ: Πότε ασκούσε "δημοκρατική, δεοντολογική και έντιμη δημοσιογραφία", από την "ΑΥΓΗ", όπου τον είχα προϊστάμενο, από την "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ", όπου μετακινήθηκε; Πότε ήταν προθυμογράφος και πότε δημοσιογράφος; Πριν αναλάβει εισαγγελικά καθήκοντα, ας γίνει προηγουμένως εισαγγελεύς του εαυτού του...
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νίκη για Μάλαγα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νίκη για Μάλαγα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ