2012-12-07 09:51:01
Φωτογραφία για Ο Μόντι φτιάχνει νόμο για να αποκλείσει τον Μπερλουσκόνι από τις εκλογές
Μπορεί επισήμως να έχει αποχωρήσει από την ιταλική πολιτική σκηνή, ωστόσο, η φημολογία ότι ο «Καβαλιέρε» μπορεί να κάνει νέα προσπάθεια επανόδου στις επόμενες εκλογές αναγκάζει τον Μάριο Μόντι να... λάβει μέτρα αντιμετώπισής του.

Η κυβέρνηση τεχνοκρατών ενέκρινε διάταγμα το οποίο απαγορεύει σε πολιτικούς με οριστικές καταδίκες για σοβαρά αδικήματα να κατέβουν υποψήφιοι στις εκλογές Το μέτρο ονομάστηκε «καθαρές λίστες» και ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά και σε άλλους πολιτικούς της συντηρητικής παράταξης, κυρίως.

Ο Μπερλουσκόνι έχει καταδικαστεί με απόφαση πρωτοβάθμιου δικαστηρίου σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, για παρανομίες σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ενώ εκκρεμεί η απόφαση για την υπόθεση «Ρούμπι-Γκέιτ».

Εκείνο που περιμένουμε να γίνει γνωστό είναι ένας πιο αναλυτικός κατάλογος των αδικημάτων και των ποινών για τις οποίες θα ισχύει η απαγόρευση της κυβέρνησης Μόντι.


Σύμφωνα με αναλυτές το διάταγμα αυτό νομοθετικού περιεχομένου υπήρξε μια από τις βασικές αιτίες για την μεταβολή της στάσης του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PDL) του Μπερλουσκόνι το οποίο απειλεί να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης ο Μάριο Μόντι δήλωσε ότι αναμένει τις αποφάσεις του προέδρου Ναπολιτάνο αναφορικά με τις κινήσεις του κόμματος του Μπερλουσκόνι που ερμηνεύονται σαν αποχώρηση από την κυβέρνηση .

Από την πλευρά του κόμματος «Λαός της Ελευθερίας» PdL, ο γραματέας Αντζελίνο Αλφάνο δήλωσε «δεν θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση», ωστόσο, πρόσθεσε ότι «ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα είναι και πάλι υποψήφιος πρωθυπουργός».
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Concept με τρεις τροχούς το SYM EX3
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Concept με τρεις τροχούς το SYM EX3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ