2012-12-07 13:00:17
Φωτογραφία για S&P: Υποβαθμίζει την Ελλάδα σε Selective Default – Αναμένεται αναβάθμιση μετά την επιτυχία της επαναγοράς ομολόγων
O οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, ανακoίνωσε την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας (Selective Default), από CCC προηγουμένως. Η υποβάθμιση ωστόσο, όπως αναφέρεται στο capital.gr, θεωρείται από τους αναλυτές κίνηση ρουτίνας, καθώς, όπως εξηγούν,

κάθε φορά που μία χώρα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μία ανταλλαγή ή μια επαναγορά χρέους, ένας οίκος αξιολόγησης -στην προκειμένη περίπτωση η S&P- αλλάζει την αξιολόγηση σε SD.

“Είναι μια τεχνική κίνηση που δεν συνιστά απαραίτητα ένδειξη πραγματικής χρεοκοπίας”, εξηγεί ο Adrian Miller, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής παγκόσμιων αγορών της GMP Securities. “Μόλις ολοκληρωθεί η επαναγορά η S&P θα αλλάξει εκ νέου την αξιολόγησή της”.

Υπενθυμίζεται ότι η S&P έχει ακολουθήσει ξανά την ίδια τακτική στο παρελθόν: είχε υποβαθμίσει την Ελλάδα σε SD το Φεβρουάριο πριν ξεκινήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους (PSI).
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ