2012-12-07 14:13:02
Φωτογραφία για Χρηματοδότηση με 1 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στη Λέσβο
Με ένα εκατομμύριο ευρώ θα χρηματοδοτηθούν Περιφέρεια και Δήμος Λέσβου για την αποκατάσταση των ζημιών, που έγιναν στο νησί από την ισχυρή πλημμύρα του Σαββάτου.

Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου τόσο στον Περιφερειάρχη όσο και στον Δήμαρχο Λέσβου, που από κοινού με τον βουλευτή Λέσβου κ. Παύλο Βογιατζή τον επισκέφθηκαν στην Αθήνα.

Επίσης, σύμφωνα με το Δήμαρχο Λέσβου κ. Δημήτρη Βουνάτσο, σε εξέλιξη είναι η έκδοση απόφασης για την κήρυξη της Λέσβου ως θεομηνιόπληκτης. Το σχετικό υπόμνημα που υπέβαλλε ο Δήμος Λέσβου προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ήδη όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Λέσβου προωθήθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, και υπήρξε η σχετική δέσμευση του Γενικού Γραμματέα κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη για τον χαρακτηρισμό του νησιού ως θεομηνιόπληκτο. Σε ότι αφορά την καταγραφή των ζημιών, είπε ότι το έργο το έχουν αναλάβει από κοινού κλιμάκια της Περιφέρειας, του Δήμου αλλά και του ΕΛΓΑ.


Την άμεση καταγραφή των ζημιών και έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αποζημίωση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών ζήτησε με επιστολή του προς την Περιφέρεια και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο κ. Στρατής Κόρακας. Πρότεινε δε τώρα που συζητούνται οι δράσεις και τα έργα που πρέπει να θεωρηθούν επιλέξιμα κατά την 5η προγραμματική περίοδο 2014-2020, να απασχολήσει και τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να τεθεί το εν λόγω ζήτημα ως ξεχωριστό θέμα με στόχο:

α) Να εκδοθεί απόφαση που να δεσμεύει την Περιφέρεια Β. Αιγαίου να αναλάβει πρωτοβουλίες και διεκδικήσεις προκειμένου να χρηματοδοτηθούν κατά προτεραιότητα έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης

β) Να υπάρξει η ενδεδειγμένη στελέχωση της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας όπως προβλέπεται από το άρθρο 29 του ΠΔ 137/2010 (ΦΕΚ 230, τ. Α) «Οργανισμός Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου», προκειμένου να παρακολουθείται η εκτέλεση και συντήρηση των έργων αυτών τα οποία έχουν ζωτική σημασία για την κοινωνικο-οικονομική ζωή της περιοχής μας.

γ) Να διεκδικήσει η Περιφέρεια την πρόσληψη του απαραίτητου τεχνικού προσωπικού για την εκπόνηση των μελετών για τα έργα που θα εκτελούνται με ευθύνη της Περιφέρειας.
agrotypos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ