2012-12-07 17:01:04
Φωτογραφία για Suddeutsche Zeitung: Οι Έλληνες εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους, η κυβέρνηση δεν αντιδρά
Αρθρο-φωτιά για τους Ελληνες εφοπλιστές είχε χθες η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung με τίτλο «Ο κλεμμένος θησαυρός».

Η εφημερίδα στο άρθρο της τονίζει ότι «οι Ελληνες πλοιοκτήτες δεν πληρώνουν φόρους αλλά η κυβέρνηση δεν αντιδρά».

Ο αρθρογράφος τονίζει, με γλαφυρό τρόπο, ότι το κυνήγι του θησαυρού έχει παράδοση στους Ελληνες θαλασσοπόρους και αφηγείται την ιστορία του Ιάσονα με το χρυσόμαλλο δέρας. «Οι απόγονοι των Αργοναυτών ελέγχουν σήμερα το 15% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου, στην πατρίδα τους όμως δεν πληρώνουν φόρους. Αυτό τους το εγγυάται το άρθρο 107 του ελληνικού Συντάγματος».

Ο αρθρογράφος συνεχίζει λέγοντας ότι από τα 3.760 πλοία που βρίσκονται στην κατοχή Ελλήνων πλοικτητών μόνο 862 νηολογούνται με ελληνική σημαία, για φορολογικούς λόγους.

«Σήμερα η ναυτιλία είναι από τους μόνους τομείες στους οποίους η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή. Μαζί με τον τουρισμό είναι ο μόνος τομέας που μπορεί να φέρει κεφάλαια στην Ελλάδα. Εως και 200.000 άνθρωποι απσχολούνται σε αυτόν τον τομέα. Και η συνεισφορά στο ΑΕΠ είναι περίπου το 5%. Εάν οι πλοικτήτες εγκαταλείψουν την Ελλάδα απειλούνται 60.000 θέσεις εργασίας».

Η γερμανική εφημερίδα καταλήγει λέγοντας ότι από τη φορολόγηση των εφοπλιστών θα μπορούσαν να μπουν στα ελληνικά ταμεία 9 δισ. ευρώ και τόνιζε ότι «οι Ελληνες ολιγάρχες δεν είναι πρόθυμοι να δώσουν τίποτα στο διεφθαρμένο κράτος τους».

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ