2012-12-07 18:39:02
Φωτογραφία για Μετρούν τις πληγές τους οι Φιλιππίνες-418 οι νεκροί
Τις πληγείσες από τον φονικό τυφώνα Bopha περιοχές, επισκέφθηκε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Μπ. Ακίνο, καθώς η χώρα μετρά τις πληγές της, με 418 ανθρώπους νεκρούς και... 300.000 να διαμένουν σε ειδικά κέντρα.

Ο τυφώνας χτύπησε το νότιο νησί Μιντανάο την Τρίτη, με τους ισχυρούς ανέμους και την έντονη βροχόπτωση να καταστρέφουν μεγάλο τμήμα του νησιού και τις δυο ανατολικές επαρχίες Κομποστέλα Βάλεϊ και Νταβάο Οριεντάλ να πλήττονται περισσότερο.

«Θέλουμε να δούμε γιατί συνέβη αυτή η τραγωδία και πώς να αποτρέψουμε τέτοιες τραγωδίες από το να επαναληφθούν. Είμαι εδώ για να ακούσω εξηγήσεις. Δεν είναι ώρα για κατηγορίες. Είναι ώρα για δουλειά» δήλωσε ο πρόεδρος, μιλώντας σε πληγέντες.

Ο τυφώνας κατέστρεψε περίπου 16000 σπίτια, αναγκάζοντας πολλές οικογένειες να αναζητήσουν αλλού καταφύγιο. Οι ζημιές μέχρι στιγμής υπολογίζονται στα 4 δισ. πέσος (100 εκατομμύρια δολάρια)

Κάθε χρόνο, οι Φιλιππίνες πλήττονται από αρκετούς τυφώνες, οι οποίοι ωστόσο χτυπούν συνήθως πιο βόρεια. Πέρυσι, ο τυφώνας Washi προκάλεσε υπερχείλιση ποταμών και άφησε πίσω του πάνω από 1300 νεκρούς.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ