2012-12-08 11:53:02
Φωτογραφία για Συνελήφθη φερόμενος ως αρχηγός αιγυπτιακού τρομοκρατικού δικτύου
Έναν άνδρα που φέρεται ως αρχηγός ενός αιγυπτιακού τρομοκρατικού δικτύου ύποπτου για συμμετοχή στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου κατά του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη της Λιβύης, συνέλαβαν οι αιγυπτιακές αρχές σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε τη σύλληψη αυτή χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες.

«Οι αιγυπτιακές αρχές κρατούν τον φερόμενο ως αρχηγό ενός αιγυπτιακού τρομοκρατικού δικτύου του οποίου τα μέλη θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στην επίθεση» της Βεγγάζης κατά την οποία ο αμερικανός πρεσβευτής στη Λιβύη και ακόμη τρείς Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους, διευκρινίζει η εφημερίδα.

Ο 45χρονος άνδρας αποφυλακίστηκε τον περασμένο χρόνο στο πλαίσιο της απελευθέρωσης κρατουμένων από τις αιγυπτιακές φυλακές μετά την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και παρέμενε ελεύθερος μέχρι τη σύλληψή του την περασμένη εβδομάδα.


Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών βοήθησαν στη σύλληψή του αλλά δεν έγινε γνωστό πότε ή πώς πραγματοποιήθηκε αυτή.

Μετά την αποφυλάκισή του ο συλληφθείς συγκρότησε ένα δίκτυο, που ονόμασε Τζαμάλ, του οποίου τα μέλη είχαν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα στη Λιβύη και την Αίγυπτο. Το δίκτυο αυτό φέρεται να χρηματοδοτείτο από την πτέρυγα της Αλ Κάιντα στην Υεμένη.

Ο συλληφθείς εθεωρείτο από τις δυτικές υπηρεσίες αντιτρομοκρατίας ένα από τα πιο επικίνδυνα πρόσωπα στην περιοχή αυτή μετά την έναρξη της αραβικής άνοιξης, σύμφωνα με την εφημερίδα WSJ που επικαλείται εμπειρογνώμονες στον τομέα καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ