2012-12-08 12:37:36
Φωτογραφία για Τσάμηδες: Να δοθεί αλβανικό διαβατήριο στον Κάρολο Παπούλια
Η Αλβανία πρέπει να δώσει αλβανικό διαβατήριο στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια διότι είναι ορθόδοξος τσάμης, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του τσάμικου κόμματος PDIU.

Ο πρόεδρος των Τσάμηδων, Shpetim Idrizi, υποστήριξε σήμερα δημοσίως την ιδέα  της χορήγησης χωρείς όρους της αλβανικής υπηκοότητας  σε όλους τους Αλβανούς, όπου κι αν ζουν.

Σε μία ανοιχτή διάλεξη με φοιτητές του αλβανικού Πανεπιστήμιου Luarasi, ο Idrizi πρότεινε να συμπεριληφθούν οι Αρβανίτες και οι Ορθόδοξοι Τσάμηδες που ζουν στην Ελλάδα στον «Χάρτη των Αλβανών» που θα μπορούν να αποκτήσουν την αλβανική ιθαγένεια.

«Να δώσουμε διαβατήρια σε όλους τους Αλβανούς στην Ελλάδα, οι οποίοι μέχρι σήμερα είχαν καταπιεστεί και τους ήταν αδύνατο να δηλώνονται ως Αλβανοί. Να δώσουμε θάρρος στους Ορθόδοξους Τσάμηδες και στους Αρβανίτες να δηλώνουν τον εαυτό τους ως Αλβανοί», δήλωσε ο Idrizi. 


Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Τσάμηδων, η Αλβανία θα πρέπει να δώσει αλβανικό διαβατήριο στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ο οποίος είναι ορθόδοξος τσάμης, αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ.

«Έχει έρθει ο καιρός της αμοιβαιότητας με την Ελλάδα.  Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να αναγνωρίσει τις εθνικές πραγματικότητες και τις μειονότητες που ζουν στην Ελλάδα» συνέχισε ο ίδιος.

Οι μαθητές και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Luarasi ζήτησαν από την πρόεδρο του PDIU να τους ενημερώσει για το «τσάμικο ζήτημα». O Shpetim Idrizi απάντησε πως η αλβανική κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα ακόμα για το «τσάμικο ζήτημα» εκτός από αυτές τις εξελίξεις οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω της θετικής πίεσης και των πρωτοβουλιών του PDIU.

Πηγή: Aftonomi.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ