2012-12-08 13:34:37
Φωτογραφία για ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Επιμένει στη μία κατάσταση επιβίβασης για τους οπλίτες
ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ

ΑΡΝΗΤΙΚΗ είναι η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στο αίτημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την επαναφορά των τριών δωρεάν καταστάσεων επιβιβάσεως στους οπλίτες που υπηρετούν σε παραμεθόριες μονάδες και την Κύπρο, όπως και τη μετακίνησή τους στο εσωτερικό της χώρας με αεροπορικό μέσο.

Πριν ένα μήνα η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία περιορίζονται σε μία οι καταστάσεις επιβίβασης που λαμβάνουν οι στρατεύσιμοι στη διάρκεια της θητείας τους και το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ανά έτος. Με την ίδια απόφαση καταργείται και η αεροπορική μετακίνηση για όσους υπηρετούσαν σε παραμεθόριες περιοχές. Μόνο για όσους υπηρετούν στην Κύπρο εξακολουθεί να ισχύει η δωρεάν αλλά μία κατάσταση επιβίβασης με αεροπλάνο. Η δημοσιοποίηση της απόφασης αυτής προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα στην κατεύθυνση επαναφοράς των τριών καταστάσεων επιβίβασης για τους οπλίτες, αλλά και της χρήσης της αεροπορικής μετακίνησης.


Υπογράφηκε το σχετικό σχέδιο από το ΓΕΕΘΑ και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, αλλά όταν εστάλη στο υπουργείο Οικονομικών που έχει και το τελευταίο λόγο, η απάντηση ήταν αρνητική με το πρόσχημα του υψηλού κόστους. Η ετήσια δαπάνη επαναφοράς των τριών καταστάσεων επιβίβασης και της αεροπορικής μετακίνησης ανέρχεται στο ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ. Η δυσαρέσκεια από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι μεγάλη, αλλά πολύ μεγαλύτερο θα είναι το βάρος που καλούνται να επωμισθούν οι στρατιώτες και οι οικογένειές τους, οι οποίοι για να κάνουν χρήση της κανονικής τους αδείας θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους για τη μετακίνησή τους.

(Ε.Τ. 07/12/2012 – ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ)

http://staratalogia.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6248.html 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΟ... ΣΗΚΩΣΕ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ Ο ΦΕΤΕΛ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΟ... ΣΗΚΩΣΕ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ Ο ΦΕΤΕΛ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ