2012-12-08 17:36:27
Φωτογραφία για ΟΜΑΔΑ «ΖΕΥΣ» Διατηρώντας την «Ελληνική Φλόγα» ζωντανή – Νέα Βίντεο
Εξαιρετικά τα νέα βίντεο που ετοίμασαν τα μέλη της Ομάδας  Αεροπορικών Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 από την επίδειξη που πραγματοποιήθηκε παρέλαση της 28ηςΟκτωβρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη αλλά και στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ιδρύσεως της Αεροπορικής Βάσης Λάρισας.

Μοναδικές εναέριες λήψεις πάνω από τη πόλη της Θεσσαλονίκης …καθώς και μέσα από το πιλοτήριο του F-16 Block 52+, μας μεταφέρουν την αδρεναλίνη των G σε ελιγμούς μάχης που εκτελεί με αριστοτεχνικό τρόπο ο Demo Pilot Σμηναγός (Ι) Εμμανουήλ Καραχάλιος!

Οι.. κρητικές καταβολές της Μοίρας που επιχειρεί το DEMO TEAM από την 115ΠΜ είναι εμφανείς στη μουσική επένδυση και μεταδίδουν με άριστο τρόπο τη ΨΥΧΗ και το ΣΘΕΝΟΣ των ελλήνων ιπταμένων που καθημερινά δίνουν τα πάντα για να διαφυλάξουν τους ελληνικούς ουρανούς.

Εϊναι γεγονός οτι η ομάδα αυτή κατάφερε να φέρει πιο κοντά από ποτέ τον κόσμο στην ΠΑ, με την αμεσότητα που έχει μια πτητική επίδειξη, η οποία έχει στόχο όχι απλώς να εντυπωσιάσει – όπως συμβαίνει με αντίστοιχα solo display teams του εξωτερικού – αλλά κυρίως να επιδείξει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ιτπάμενοι στην εναέρια μάχη
. Καταφέρνει δε με μοναδικό τρόπο να συνδέσει το σήμερα με τη λαμπρή ελληνική αεροπορική ιστορία ενώ συνεχίζει με τον καλύτερο τρόπο την ιστορική παρακαταθήκη που άφησαν από το 1950 και 1960, τα περίφημα Σμήνη της -τότε- Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας!

Πάνω απ όλα όμως το Demo Team είναι ο καθρέφτης της ΠΑ στο κοινό, το οποίο παρακολουθώντας την επίγεια αλλά και εναέρια επίδειξη έχει την ευκαιρία να δεί το έργο και το επίπεδο των υπολόγων και των ελληνων αεροπόρων.

Σημειώνεται οτι στις πρωτιές της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων “ΖΕΥΣ” συγκαταλέγεται η μοναδική ικανότητα εναέριας επίδειξης μαχητικού F-16 Block 52+ με σύμμορφες  δεξαμενες CFT, ενώ προσφέρεται η μοναδική δυνατότητα συγχρονισμένης επίδειξης εκκίνησης αεροσκάφους και τροχοδρόμησης στο έδαφος (Ground Display) σε ολόκληρη της Ευρώπη!

Πέραν όμως από τα στοιχεία που κάνουν το ελληνικό Demo Team να ξεχωρίζει, η μεγαλύτερη επιτυχία του (που διακρίνεται άλλωστε καθαρά στα πλάνα από τις εορταστικές εκδηλώσεις στη Λάρισα), είναι η γοητεία που ασκεί όχι μόνο σε μεγάλους, αλλά κυρίως σε μικρούς οπαδούς της Αεροπορικής Ιδέας!

Αυτούς που θα αποτελέσουν τη δεξαμενή στελεχών του ΑΥΡΙΟ που θα βασιστεί μελλοντικά η Πολεμική μας Αεροπορία.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...! ΠΗΓΗ
aneksigita-fainomena
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ