2012-12-08 17:30:10
Φωτογραφία για ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ!
Σε δημοσίευμά του το "Sport24.gr" παρουσιάζει όλα τα ενδεχόμενα σχρικά με το πόσο ρεαλιστικό είναι το σενάριο να αναμετρηθούν στην επόμενη φάση οι δύο "αιώνιοι", ποια αποτελέσματα φέρνουν τον Ολυμπιακό και ποια τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση των ομίλων τους και τι γίνεται με τα τρία τελευταία εισιτήρια για τους "16"!

Σας μεταφέρουμε αυτούσιο το δημοσίευμα:

Ο Παναθηναϊκός κρατάει την τύχη στα χέρια του και κοιτάει την πρώτη θέση (μέσω Μόσχας), διαφορετικά πέφτει στην τρίτη, ενώ ο Ολυμπιακός περιμένει στραβοπάτημα της Ζαλγκίρις για να σκαρφαλώσει στην κορυφή του γκρουπ. Αν γίνει αυτό (έρθει πρώτη η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα), τότε θα έχουμε "εμφύλιο" στην επόμενη φάση, διαφορετικά θα πρέπει να περιμένουμε.

Διαβάστε όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής για την πρωτιά, την πρόκριση και τα πλασαρίσματα στους τέσσερις ομίλους. Δείτε ακόμη την "κουτάλα" του Διαμαντίδη και όλες τις απίθανες φάσεις της αγωνιστικής, τα highlights από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και τα δάκρυα του Μάικ Μπατίστ κατά την αποθέωση του από τον κόσμο του "τριφυλλιού".


Α' Όμιλος

Παναθηναϊκός 6-3*

Ρεάλ Μαδρίτης 6-3*

Κίμκι 5-4*

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 4-5

Ολίμπια Λουμπλιάνας 3-6

Καντού 3-6

Τελευταία αγωνιστική:

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Καντού

Κίμκι-Παναθηναϊκός

Ρεάλ Μαδρίτης-Ολίμπια Λουμπλιάνας

Τα σενάρια: Ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει στην πρώτη θέση (ότι και να γίνει στα άλλα ματς) αν κερδίσει εκτός έδρας την Κίμκι. Αν ηττηθεί και η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίσει την Ολίμπια Λουμπλιάνας εντός έδρας (λογικό) θα πάρει αυτή την πρώτη θέση και οι "πράσινοι" θα πέσουν στην 3η θέση, καθώς θα έχουν ηττηθεί δύο φορές από την ρωσική ομάδα.

Αν τώρα χάσει τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και η Ρεάλ τότε υπάρχει το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας, που θα φέρει τους Ρώσους στην πρώτη θέση, τη Ρεάλ στη 2η και το "τριφύλλι" ξανά στην 3η.

Να σημειωθεί ότι αν ισοβαθμίσουν μεταξύ τους η "βασίλισσα" έχει καλύτερο goal average από τη Κίμκι.

Σε ότι αφορά την πρόκριση η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ κρατάει την τύχη στα χέρια της. Αν κερδίσει εντός έδρας την Καντού θα εξασφαλίσει το τελευταίο εισιτήριο.

Αν τώρα η Καντού κάνει το "διπλό" (και η Ολίμπια ηττηθεί στη Μαδρίτη) θα πάρει αυτή την 4η θέση και την πρόκριση. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας (διπλό η Καντού, διπλό οι Σλοβένοι) τότε η ομάδα του Τρινκιέρι θα έχει το καλύτερο πλασάρισμα λόγω διαφοράς πόντων, έχοντας ως όπλο την ευρεία νίκη που είχε επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο γήπεδο της (82-58).

Β' Όμιλος

Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-2*

Ουνικάχα Μάλαγα 7-2*

Σιένα 5-4*

Άλμπα Βερολίνου 4-5*

Σαλόν 3-6

Προκόμ 1-6

Τελευταία αγωνιστική:

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Άλμπα Βερολίνου

Ουνικάχα Μάλαγα-Σαλόν

Σιένα-Προκόμ

Τα σενάρια: Έχουν ξεχωρίσει οι τέσσερις ομάδες που προκρίνονται. Μένει μόνο η τελική κατάταξη. Η Μακάμπι έχει τον πρώτο λόγο για την πρώτη θέση καθώς στην ισοβαθμία υπερτερεί, έχοντας κερδίσει πέντε πόντους στη Μάλαγα (85-80) και έχοντας ηττηθεί με 2 στο γήπεδο της (62-64). Αν κερδίσει την Άλμπα είναι σίγουρα πρώτη.

Η Μάλαγα από την άλλη δεν κινδυνεύει να χάσει τη 2η θέση και περιμένει πιθανή "γκέλα" των Ισραηλινών για να πάρει καλύτερο πλασάρισμα. Ουσιαστικά το μοναδικό ενδιαφέρον αφορά την 3η και την 4η θέση.

Η Σιένα υποδέχεται την ουραγό Προκόμ και αν κερδίσει τερματίζει 3η. Το μοναδικό σενάριο που την φέρνει στην 4η θέση είναι αν ηττηθεί εντός έδρας από τους Πολωνούς και την ίδια στιγμή η Άλμπα πάρει κι αυτή "διπλό" στη "Νόκια Αρίνα".

Γ' Όμιλος

Ζαλγκίρις Κάουνας 7-2*

Ολυμπιακός 7-2*

Εφές Πίλσεν 5-4*

Κάχα Λαμποράλ 3-6

Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 3-6

Τσεντεβίτα 2-7

Τελευταία αγωνιστική:

Ζαλγκίρις Κάουνας-Εφές Πίλσεν

Ολυμπιακός-Μιλάνο

Κάχα Λαμποράλ-Τσεντείβίτα

Τα σενάρια: Για την πρώτη θέση τα πράγματα είναι απλά: ο Ολυμπιακός θέλει δική του νίκη (με το Μιλάνο) και ήττα της Ζαλγκίρις (εντός από την Εφές) για να πιάσει κορυφή. Κατά τα άλλα το δίδυμο μένει αναλλοίωτο. Η Εφές θα είναι σίγουρα τρίτη, ενώ ανοιχτό έχει μείνει το τέταρτο εισιτήριο.

Η Κάχα Λαμποράλ απέκτησε προβάδισμα με το "διπλό" στην Κωνσταντινούπολη, καθώς πλέον χρειάζεται απλά να κερδίσει την αδιάφορη Τσεντεβίτα για να προκριθεί, έχοντας ως όπλο τις δύο νίκες επί των Μιλανέζων.

Η ομάδα του Σκαριόλο από την άλλη από τη στιγμή που απέτυχε την Παρασκευή να κερδίσει τη Ζαλγκίρις, χρειάζεται ένα θαύμα: να κερδίσει στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό και παράλληλα να περιμένει ήττα της Κάχα Λαμποράλ στο γήπεδο της από τους Κροάτες.

Δ' Όμιλος

Μπαρτσελόνα 9-0*

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-1*

Μπεσίκτας 4-5

Παρτίζαν 2-7

Λιέτουβος Ρίτας 2-7

Μπάμπεργκ 2-7

Τελευταία αγωνιστική:

Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ

Μπάμπεργκ-Παρτίζαν

Μπεσίκτας-Λιέτουβος Ρίτας

Τα σενάρια: Κι εδώ αρκετά ξεκάθαρη η εικόνα στην κορυφή. Η Μπαρτσελόνα αν δεν χάσει με 22 πόντους διαφορά από την ΤΣΣΚΑ θα πάρει την πρώτη θέση. Στη λογική, δηλαδή, περίπτωση που δεν έρθει αυτό το ακραίο σενάριο οι Ρώσοι θα είναι δεύτεροι και η Μπεσίκτας τρίτη.

Ο... κακός χαμός γίνεται για το τελευταίο εισιτήριο το οποίο διεκδικούν τρεις ομάδες, οι οποίες έχουν ρεκόρ 2-7.Περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας δεν υπάρχει, αφού η Μπάμπεργκ υποδέχεται την Παρτίζαν.

Η Μπάμπεργκ προκρίνεται με: νίκη επί της Παρτίζαν (ότι και να κάνει η Λιέτουβος)

Η Παρτίζαν προκρίνεται με: νίκη επί της Μπάμπεργκ και ήττα της Λιέτουβος στην Τουρκία

Η Λιέτουβος προκρίνεται με: νίκη της Παρτίζαν και δική της νίκη επί της Μπεσίκτας

Κι αυτό γιατί η Μπάμπεργκ έχει κερδίσει στο Βελιγράδι (77-72) κι έχει καλύτερη διαφορά με τη Λιέτουβος Ρίτας, την ώρα που οι Λιθουανοί έχουν καλύτερο goal average από τους Σέρβους.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ