2012-12-08 20:11:08
Φωτογραφία για Στουρνάρας κατά υπουργών: Λειτουργούν ως συνδικαλιστές, δεν τόλμησαν
O υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εκφράζει την αισιοδοξία του ότι την ερχόμενη Πέμπτη η Ελλάδα θα πάρει την δόση του δανείου ενώ ασκεί κριτική σε μέλη της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάποιοι υπουργοί λειτουργούν ως συνδικαλιστές.

Ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», δηλώνει αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα επαναγοράς των ομολόγων ενώ εκφράζει την ανησυχία του για το φορολογικό.

Ο ΓΙάννης Στουρνάρας εξαπολύει βολές για υπουργούς που όπως αναφέρει δυσκολεύουν την εφαρμογή του προγράμματος ενώ κάποιοι άλλοι λειτούργησαν μερικές φορές σαν συνδικαλιστές.

«Σε ορισμένα υπουργεία οι υπουργοί λειτούργησαν σαν συνδικαλιστές. Υπήρχαν υπουργοί που μέχρι την τελευταία στιγμή δεν τόλμησαν και χρειάστηκε να μεσολαβήσει ο πρωθυπουργός».

Μετά το 2ο τρίμηνο του 2013 θα έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε τρίμηνη βάση προέβλεψε ο Υπουργός ΟΙκονομικών, καθώς μετά την εκταμίευση της δόσης θα ανοίξουν σταδιακά οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης των τραπεζών.

Μάλιστα προαναγγέλλει ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο του Ιουνίου θα περιληφθεί ρύθμιση για συμψηφισμό οφειλών ιδιωτών και Δημοσίου και ανακοινώνει ότι στα πιο μακροπρόθεσμα του σχέδια είναι η μείωση του συντελεστή κερδών επιχειρήσεων στο 15%.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ