2012-12-08 23:37:07
Φωτογραφία για Αντίο στο δώρο Χριστουγέννων: Ποιοι δικαιούνται το τελευταίο επίδομα
Γλυκόπικρη θα είναι η γεύση που θα αφήσει το φετινό επίδομα Χριστουγέννων στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους. Και αυτό γιατί μετά από 61 χρόνια, όπως ανακοίνωσε και το ΙΚΑ, θα είναι και το τελευταίο δώρο Χριστουγέννων! Ποιοι το δικαιούνται

1. Στο Δημόσιο Τομέα

Ο ΟΓΑ στις 3 Δεκεμβρίου θα πληρώσει περίπου 700.000 συνταξιούχους. Μάλιστα εκείνη την ημέρα θα καταβληθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και η σύνταξη και το δώρο με πίστωση του ποσού.

Το χειλάκι των συνταξιούχων του ΙΚΑ θα χαμογελάσει λιγάκι πιθανότατα την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου όπου θα λάβουν δώρο ύψους 400 ευρώ μεικτά.

Την ίδια μέρα θα λάβουν το δώρο τους και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Το ποσό θα ανέλθει στα 500 ευρώ μεικτά ενώ αν αφαιρεθούν οι κρατήσεις, θα απομείνουν περίπου 400 ευρώ καθαρά.

Σημειώνεται ότι όσοι έχουν μισθούς άνω των 3000 ευρώ, έχουν χάσει ολόκληρο το δώρο από πέρυσι.


2. Στον Ιδιωτικό τομέα

Δικαιούχοι του δώρου είναι όσοι έχουν εργαστεί από 1η Μαΐου έως και 31 Δεκεμβρίου 2012 .

Αυτοί δικαιούνται ολόκληρο το δώρο που είναι ίσο με ένα μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Για όσους η σχέση εργασίας με τον εργοδότη δεν διήρκεσε ολόκληρο το χρονικό δικαιούνται να λάβουν δώρο που ισούται με τα 2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2ημερομίσθια ανάλογα με το πώς αμείβονται για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.

Σημειώνεται ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πρέπει βάσει νόμου να πληρωθούν μέχρι την 21η Δεκεμβρίου ενώ αν δεν εισπράξουν τα χρήματά τους έως το τέλος του 2012, ο εργοδότης αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο δίωξης για ποινικό αδίκημα.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ