2012-12-09 09:12:01
Φωτογραφία για Αχαΐα: 39,9 «πυρετός» για τους μισούς της λίστας με τον «πλούτο»
Σε εφιάλτη έχει εξελιχθεί για τους μισούς και πλέον από τους Αχαιούς που συμπεριλαμβάνονται στη Λίστα του Υπουργείου Οικονομικών και οι οποίοι φέρονται να ελέγχονται για «ξαφνικό» και «περίεργο» πλουτισμού

Για τους περισσότεροι από αυτούς - εξαιρούνται αυτοί που «διαχρονικά» έχουν καταγραφεί μέσα και από τις φορολογικές τους δηλώσεις και το πόθεν έσχες τους ότι διέθεταν οικονομικό «λίπος» - το πρόβλημα δεν είναι ο ξαφνικός πλουτισμός αλλά ο τρόπος με το οποίο αυγάτισαν τα λεφτά τους.

Όλοι ανήκουν στην κατηγορία των κατασκευαστών και ήδη βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδυναμία να εξηγήσουν και δικαιολογήσουν πως με την ιδιότητα του ...ιδιώτη αγόραζαν οικόπεδα και στη συνέχεια σήκωναν πολυκατοικίες, των οποίων τα διαμερίσματα πωλούσαν ως φυσικά πρόσωπα κάτι το οποίο για τον κατασκευαστικό κλάδο απαγορεύεται δια ροπάλου.

Τα ποσά που φέρεται να έχει χάσει το Ελληνικό Δημόσιο από αυτή την ιστορία - μέσα από φορολογικά κόλπα και τερτίπια - θεωρείται πως είναι αδύνατο να προσδιοριστούν επακριβώς.


Στο πλαίσιο αυτής της ιστορίας πλουτισμού ήδη πέντε κατασκευαστές από την Πάτρα έχουν λάβει την λυπητερή, με την οποία καλούνται να καταβάλουν ποσά που κυμαίνονται από 300 έως και 500 χιλιάδες ευρώ.

Η υπόθεση ωστόσο έχει και ουρά καθώς πολλοί από τους 39 κατασκευαστές που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα φέρονται να έχουν πέσει σε ανύποπτο χρόνο - πριν δυο και πλέον χρόνια - θύματα μεγάλων λογιστικών γραφείων της Αθήνας, τα οποία είχαν άκρες και στελέχη τους δούλευαν μέσα στο υπουργείο με αποτέλεσμα να πληροφορηθούν ποιοι ελέγχονται και να τρέξουν να τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Με επιχείρημα πως τους «ψάχνουν» από την Αθήνα, πλησίασαν πολλούς από τους 39 Αχαιούς και έναντι αδράς αμοιβής, τους δήλωναν πως αν τους αφήσουν να κάνουν έλεγχο στα φορολογικά στοιχεία τους και διαπιστώσουν πριν από τις υπηρεσίες του υπουργείου που είναι «ανοικτοί» και θα τους βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Το αποτέλεσμα τρία σχεδόν χρόνια από το «διπλάρωμα» αυτών των κατασκευαστών, που πλήρωσαν πολλά λεφτά για να γλυτώσουν και να μην είναι «ακάλυπτοι» είναι κάτι παραπάνω από τραγικό καθώς όχι μόνο δεν ...γλύτωσαν αλλά έχουν σήμερα υποστεί και διαπόμπευση.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ