2012-12-09 09:09:03
Φωτογραφία για Ινδός σκηνοθέτης θέλει να γυρίσει ταινία για τη ζωή της Μαλάλα Γιουσουφζάι
Ένας Ινδός σκηνοθέτης σκοπεύει να γυρίσει μια ταινία με θέμα τη ζωή της πακιστανής μαθήτριας Μαλάλα Γιουσουφζάι, που αναρρώνει... σε νοσοκομείο της Βρετανίας μετά την επίθεση που δέχθηκε τον Οκτώβριο από τους Ταλιμπάν.

Ο σκηνοθέτης Άμτζαντ Χαν δήλωσε ότι έχει ήδη καταλήξει στους ηθοποιούς που θα πάρουν μέρος στην ταινία του, εκτός από την πρωταγωνίστρια, όμως πρόσθεσε ότι δεν επιθυμεί να αποκαλύψει τα ονόματά τους για λόγους ασφαλείας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Times of India.

«Δεν την βλέπω ως γυναίκα, ούτε ως κορίτσι. Την βλέπω ως μια επαναστάτρια. Ήταν 15 χρονών και ήδη ένας φάρος ελπίδας για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο», σημείωσε ο Χαν.

«Σε μια χώρα όπου η εκπαίδευση παραμένει για πολλούς απλώς μια λέξη, πιστεύω ότι ο αγώνας της Μαλάλα για το δικαίωμα να ζήσει τη ζωή της όπως το επιθυμεί αποτελεί εκρηκτικό υλικό για μια ταινία», πρόσθεσε ο ινδός σκηνοθέτης.


Η ταινία του Χαν αναμένεται να ξεκινήσει να γυρίζεται στα τέλη Δεκεμβρίου, όμως ο σκηνοθέτης υπογράμμισε ότι δεν θα αποκαλύψει το όνομα της ηθοποιού που θα παίξει τη Μαλάλα, παρά μία εβδομάδα προτού η ταινία βγει στους κινηματογράφους.

«Θα ονομάσω τον χαρακτήρα στην ταινία Μαλάλα, αν λάβω την άδεια», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η νεαρή πακιστανή μαθήτρια δέχθηκε επίθεση στις 9 Οκτωβρίου στο Πακιστάν από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι ήθελαν να την «τιμωρήσουν» επειδή μαχόταν για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση. Πλέον νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βρετανίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ