2012-12-09 22:21:32
Φωτογραφία για Συναρπαστικό το ντέρμπι των «αιωνίων», ισόπαλοι 2-2 ΠΑΟ και Ολυμπιακός
Διαφήμιση του ποδοσφαίρου ήταν το ντέρμπι των «αιωνίων» που διεξήχθη την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός προσέφεραν θέαμα και αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τους «πράσινους» να αποδεικνύουν σε ακόμη ένα ματς ότι δεν έχουν σχέση με την... παραπαίουσα ομάδα του Φερέιρα και τους «ερυθρόλευκους» να διατηρούν το αήττητο στο πρωτάθλημα.

Το «τριφύλλι» προηγήθηκε στο 17' με γκολ του Χάρη Μαυρία, εντούτοις οι Πειραιώτες έκαναν την ολική ανατροπή με τον Τζιμπούρ, που πέτυχε δύο γκολ, στο 22' και στο 34'.  Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε ο Τοτσέ στο 67ο λεπτό, χαρίζοντας τον βαθμό στην ομάδα του Ρότσα.

Πώς παρατάχθηκαν οι δύο «αιώνιοι»

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με διάταξη 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, δεξιά στην άμυνα ο Σεϊταρίδης, αριστερά ο Σπυρόπουλος και στο κέντρο οι Βύντρας, Τριανταφυλλόπουλος.


Αμυντικό χαφ ήταν ο Βιτόλο έχοντας μπροστά του τους Ζέκα (δεξιά) και Σισοκό (αριστερά), με την τριάδα της επίθεσης να απαρτίζεται από τους Μαυρία (δεξιά), Χριστοδουλόπουλο (αριστερά) και Τοτσέ (στην κορυφή της επίθεσης).

Στον αντίποδα, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ επέλεξε το 4-2-3-1, με τερματοφύλακα τον Κάρολ, δεξί μπακ τον Τοροσίδη, αριστερό μπακ τον Χολέμπας και κεντρικό δίδυμο τους Σιόβα και Μανωλά.

Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Μοντέστο και Μανιάτης, με τον Ιμπαγάσα να βρίσκεται μπροστά τους. Στο δεξί άκρο της επίθεσης ξεκίνησε ο Φουστέρ, στην αντίπερα όχθη ήταν ο Αμπντούν, με «αιχμή του δόρατος» τον Τζιμπούρ.

Ο αγώνας

Ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης ήταν αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και δεν φάνηκε σε καμία στιγμή του ματς η διαφορά των 16 βαθμών που χωρίζει τους δύο μονομάχους.

Οι «πράσινοι», που επί ημερών Χουάν Ραμόν Ρότσα δείχνουν αναγεννημένοι, απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι διαφέρουν, όπως η μέρα με τη νύχτα, από την ομάδα-συνονθύλευμα του Φερέιρα.

Το «τριφύλλι» μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και άρχισε σχετικά νωρίς να απειλεί τον Ολυμπιακό, που έμοιαζε να μην είχε μπει στο κλίμα του αγώνα.

Ο Μαυρίας έδειξε τον... δρόμο

Ο Παπαθηναϊκός έριξε δύο προειδοποιητικές βολές στο 10ο και στο 12' λεπτό, με κεφαλιές των Βύντρα και Ζέκα, που δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 17ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ, κάνοντας τους περίπου 30.000 φίλους του που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ να παραληρούν.

Έπειτα από χαμηλή μπαλιά του Σπυρόπουλου από αριστερά, ο 18χρονος άσος του Παναθηναϊκού έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ και ανάγκασε τον Κάρολ να μαζέψει την μπάλα από το βάθος της εστίας τους.

Το διπλό... χτύπημα του Τζιμπούρ και η «ερυθρόλευκη» ανατροπή

Πάντως, άμεση ήταν η αντίδραση των «ερυθρόλευκων». Στο 22' ο Αμπντούν ξέφυγε του Σεϊταρίδη, γύρισε προς τον Τζιμπούρ, που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο 24ο λεπτό ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μία ανάσα από το 2-1, όμως ο Φουστέρ σταμάτησε την κεφαλιά του Τοτσέ πάνω στη γραμμή, ενώ στο 34' ο Ολυμπιακός πέτυχε την ανατροπή.

Σκόρερ των «ερυθρόλευκων» και πάλι ο Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός επιθετικός, ύστερα από κόρνερ του Φουστέρ, έπιασε την κεφαλιά και έκανε το σκορ 1-2, φτάνοντας τα 10 γκολ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έδειχνε πιο δραστήριος και απείλησε δύο φορές, στο 59' με ένα δυνατό σουτ του Βιτόλο που έφυγε άουτ και στο 64' με σουτ του Χριστοδουλόπουλου που απέκρουσε με δυσκολία ο Κάρολ.

Ο Τοτσέ πήρε... εκδίκηση για το Λονδίνο

Για να φτάσουμε στο 67ο λεπτό, όταν οι «πράσινοι» κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι και πάλι στα ίσια.

Ο εξαιρετικός σήμερα Χάρης Μαυρίας με γύρισμα από τα δεξιά βρήκε τον Τοτσέ, που με κοντινή προβολή έκανε το 2-2, επιστρέφοντας στα γκολ, μετά την κακή εμφάνισή του στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ.

Στη συνέχεια, το ματς άνοιξε κι άλλο, αποκτώντας ένα ξέφρενο ρυθμό, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει συνεχώς. Στο 77' ο Φουστέρ εντελώς αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή σούταρε πάνω στα πόδια του Σεϊταρίδη, ενώ στο 80' η βολίδα του Χριστοδουλόπουλου έφυγε άουτ.

Επτά λεπτά αργότερα ο Πετρόπουλος «φλέρταρε» με το 3-2 , όμως η μπάλα μετά το κοντινό του σουτ βρήκε στο σώμα του Κάρολ.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του ντέρμπι, που έληξε ισόπαλο 2-2, με τους Μαυρία και Τζιμπούρ να είναι αναμφίβολα τα δύο πρόσωπα του αγώνα.

Κίτρινες: Μανιάτης

Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης (84' Μαρίνος), Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Βιτόλο, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος (87' Σο), Ζέκα, Μαυρίας, Τοτσέ (83' Πετρόπουλος).

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας (89' Κοντρέρας), Μοντέστο (76' Γκρέκο), Μανιάτης, Ιμπαγάσα (63' Μασάντο), Φουστέρ, Τζιμπούρ, Αμπντούν.

 Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Φωτογραφίες:
notosspor
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ