2012-12-10 00:17:03
Φωτογραφία για Πώς μπλέχτηκε η Μαργαρίτα Παπανδρέου με τη λίστα Λαγκάρντ και την κατάθεση των 550 εκ. δολαρίων
Στο φως της δημοσιότητας έρχεται ο πλήρης διάλογος του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου, με τα στελέχη της υπηρεσίας του που του αποκάλυψαν ότι η γυναίκα μυστήριο στη λίστα Λαγκάρντ με καταθέσεις ύψους 550 εκ. δολάρια είναι η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Το ακριβές απόσπασμα από την κατάθεση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στ. Στασινόπουλου στους οικονομικούς εισαγγελείς κ. Πεπόνη και κ. Μουζακίτη αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα το "ΒΗΜΑ". Ο κ. Στασινόπουλος στην κατάθεση που έδωσε στις 3 Οκτωβρίου περιγράφει αναλυτικά τι έγινε μετά την παράδοση τςη λίστας από το πρωθυπουργικό γραφείο. Το επίμαχο σημείο είναι το εξής:

«Επέστρεψα στο γραφείο μου, συντάξαμε το διαβιβαστικό προς τον κ.Εισαγγελέα, τον επισκέφτηκε και πάλι στο γραφείο του όπου το παρέδωσα τα ανωτέρω (σ.σ. Εννοεί το στικάκι με τη λίστα). Από τις εφημερίδες και τα περιοδικά μάθαμε ότι υπήρχε μια λίστα Φαλτσιάνι
. Ζήτησα προφορικά από τους διευθυντές του ΣΔΟΕ, κ.Λέκκα και κ.Παναγιωτόπουλο, τις πρώτες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου και λόγω του σχετικού θορύβου να μου πουν αν γνωρίζουν κάτι για τη λίστα αυτή. Αυτοί με διαβεβαίωσαν ότι δεν γνωρίζουν. Έπειτα από μερικές ημέρες όταν έγινε σύσκεψη με όλους τους διευθυντές και αναπληρωτές, επανέφερα το θέμα και όλοι μου απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν. Κατά τη χτεσινή σύσκεψη όμως, που πάλι ρώτησα τους κυρίους διευθυντές αν γνωρίζουν κάτι, ο κ.Λέκκας, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων της Κεντρικής Υπηρεσίας, στη συζήτηση που κάναμε μας είπε, παρουσία όλων των διευθυντών, ότι ακούγεται πως υπάρχει όνομα γυναίκας στη λίστα με 500 εκατομμύρια. Εγώ κάνοντας τον αφελή του είπα: «Δεν λες το όνομα, να μας φύγει η περιέργεια;» Τότε ο κ.Λέκκας ανέφερε το όνομα της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου. Άλλο τίποτε δεν έχω να προσθέσω».

Όταν το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα και πήρε διαστάσεις η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου με μία σκληρή δήλωση διέψευσε τον κ.Στασινόπουλο, όπως επίσης και ο κ.Λέκκας.Τελικά δικαιούχος της κατάθεσης των 550 εκατ. δολαρίων στην φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ είναι η κυρία Μαρία Παντελή, υπάλληλος του fund CMA το οποίο τότε άνηκε στον εβραϊκής καταγωγής Έλληνα επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος πούλησε το fund το 2006. Σύμφωνα με το Βήμα, το περίεργο είναι ότι το 2010 ο επιχειρηματίας εμφανίστηκε να κάνει δηλώσεις ως εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού...

Ο 43χρονος κ. Μιωνής που τελείωσε ελληνικό κολλέγιο και πλέον ζει μεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ, δήλωσε ότι τα χρήματα ανήκαν σε αμοιβαίο κεφάλαιο επενδύσεων με έδρα την Ιρλανδία.

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι οικονομικοί εισαγγελείς θα καλέσουν για κατάθεση την κυρία Παντελή καθώς και τον επιχειρηματία κ. Μιωνή και θα ζητήσουν να αποκαλύψουν ποιοι είναι οι δικαιούχοι των 550 εκατ. δολαρίων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ