2012-12-10 04:00:07
Φωτογραφία για Τίρανα: Διαμαρτυρία αλβανοτσάμηδων έξω απ' την Ελληνική Πρεσβεία
Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι αλβανοτσάμηδες Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα προέβησαν σήμερα μέλη και στελέχη του τσάμικου κόμματος PDIU, της Λέσχης των Νέων Πατριωτών και του συλλόγου «Τσαμουριά».

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης οι. αλβανοτσάμηδες φώναζαν συνθήματα για την επίλυση του ανύπαρκτου «τσάμικου ζητήματος».

Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε πως οι βουλευτές του τσάμικου κόμματος PDIU, Shpetim Idrizi και Dashamir Tahiri θα υποβάλουν αύριο επίσημα στο αλβανικό κοινοβούλιο, το «ψήφισμα» για την επίλυση του υποτιθέμενου «τσάμικου ζητήματος».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Servet Mehmeti, πρώην πρόεδρος του συλλόγου «Τσαμουριά» και φλογερός ακτιβιστής του «τσάμικου ζητήματος» από την αρχή της δημοκρατίας στην Αλβανία.

Η συγκέντρωση αυτή των τσάμηδων υποτίθεται πως έγινε στα πλαίσια της 9ης Δεκεμβρίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Γενοκτονίας. Όσο κι αν ψάξαμε όμως, πουθενά στον κόσμο δεν αναφέρεται ως τέτοια η σημερινή μέρα, αντιθέτως στην ιστοσελίδα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, η 9 Δεκεμβρίου είναι καταχωρημένη ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.

Υπενθυμίζουμε πως την Παρασκευή σε επιστολή του προς την ιστοσελίδα μας, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας απάντησε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως «Τσάμικο Ζήτημα» για την Ελλάδα δεν υπάρχει και πως αυτό έχει καταστεί σαφές και στην αλβανική πλευρά!
aftonomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ