2012-12-10 06:28:33
Φωτογραφία για Τηλεκατευθυνόμενος πόλεμος
Δύο διαφορετικές τάσεις ανιχνεύονται στους σημερινούς και στους αυριανούς πολέμους. Οι πολιτικοί θέλουν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις στρατιωτικών δυνάμεων μεγάλης κλίμακας και η χρήση πολυδάπανου υλικού που μπορεί να μένει επί τόπου ή να πέφτει στα χέρια του εχθρού.

Σε άνοδο λοιπόν είναι η χρήση, πολύ σκληρά αλλά και πολύπλευρα εκπαιδευμένων στρατιωτών όπως είναι οι αμερικανοί SEALs του Ναυτικού και οι τηλεκατευθυνόμενες, χωρίς δηλαδή ανθρώπινο πλήρωμα, πτητικές μηχανές τύπου Drones. Οι SEALs θα χτυπούν πολύ αποτελεσματικά και εντυπωσιακά (περίπτωση Οσάμα μπιν Λάντεν) σε μικρούς σχηματισμούς περιορίζοντας σε περίπτωση αποτυχίας τις απώλειες, ενώ οι πτητικές μηχανές απαιτούν (τηλε)χειριστές με πολύ πιο φθηνή και ασφαλή εκπαίδευση από αυτήν του πιλότου.

Αυτά όμως τα δύο πράγματα δεν μπορεί να τα κάνει οποιαδήποτε χώρα. Πρέπει στο παρασκήνιο να υπάρχει μια τεράστια ανάπτυξη τεχνολογίας με επιστημονικό φάσμα που να καλύπτει από τα ραντάρ ως τη σωστή προσέγγιση πληθυσμών με εντελώς διαφορετικές κοινωνικές δομές. Πέρα από αυτό, ο νέος τρόπος πολέμου θα φέρει και αλλαγή στους ως τώρα ηθικούς κανόνες, αν υποθέσουμε ότι υπήρχαν τέτοιοι στις μεγάλες συρράξεις... Είναι ένα θέμα με μεγάλο ενδιαφέρον που μόλις τώρα αρχίζει να τίθεται, αλλά από πολύ σοβαρούς ερευνητές.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=194076&catID=22 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ