2012-12-10 08:48:15
Φωτογραφία για ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΩΝ ΑΕΙ
Από το 2013-14 θα εφαρμοστούν οι αλλαγές στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής». Ο Κ. Αρβανιτόπουλος, μίλησε εκτενώς για το σχέδιο «Αθηνά», σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξουν καταργήσεις, συγχωνεύσεις και μετονομασίες τμημάτων και σχολών. 

Το σχέδιο θα ολοκληρωθεί ώστε οι υποψήφιοι των προσεχών πανελλαδικών εξετάσεων να διαγωνιστούν με το νέο μηχανογραφικό που θα περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως είπε ο υπουργός, οι εισακτέοι δεν πρόκειται να μειωθούν παρά τη συρρίκνωση των σχολών, ενώ οι υποψήφιοι «θα έχουν στη διάθεσή τους ένα μηχανογραφικό δελτίο που δεν θα περιλαμβάνει τμήματα που οδηγούν a priori στην ανεργία. Όλοι έχουν να κερδίσουν. Πρωτίστως, οι φοιτητές θα αποκτήσουν ισχυρότερα πτυχία. Οι οικογένειες θα ωφεληθούν γιατί οι θυσίες τους θα έχουν πραγματικό αντίκρισμα. Τα ΑΕΙ θα αναβαθμιστούν διεθνώς».


Ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση απόλυσης προσωπικού από τα τμήματα που θα συγχωνευθούν.

Για «βιασύνη και προχειρότητα» επικρίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) το υπουργείο Παιδείας όσον αφορά την υλοποίηση του σχεδίου «Αθηνά» για τον νέο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην πρόσφατη (4/12/2012) συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ συζητήθηκε το θέμα του σχεδίου και, όπως σημειώνουν οι καθηγητές, «είναι προφανές ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει επιλέξει να προχωρήσει στις αναδιαρθρώσεις με βάση κυρίως κριτήρια εξοικονόμησης πόρων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ