2012-12-10 10:00:19
Φωτογραφία για Τα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού!
Κισσός.

Ο κισσός έχει την ιδιότητα της κατακράτησης των επικίνδυνων ρύπων που συγκεντρώνονται συχνά σε χώρους όπως το καθιστικό, όπου εάν καπνίζουμε ειδικά όταν καλούμε φίλους στο σπίτι, το μονοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα αυξάνεται σημαντικά! Ιδανικά τοποθετήστε το σε θέση όπου τα κλαδιά του θα μπορούν να απλωθούν ελεύθερα (ίσως κρεμάστε το κάπου)!

Παχύφυτα.

Περνάτε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή ακόμα και στο σπίτι; Τα παχύφυτα, όπως και οι κάκτοι, έχουν την ιδιότητα να απορροφούν και να φιλτράρουν την ακτινοβολία. Η επιλογή είναι δική σας. Αν επιλέξετε κάποιο παχύφυτο καλό είναι να γνωρίζεται πως για να αναπτυχθούν σωστά πρέπει το δωμάτιο να φωτίζεται και να αερίζεται σωστά, ενώ η γλάστρα στην οποία το έχετε τοποθετήσει να είναι μικρή για το μέγεθος του και να μην το ποτίζεται συχνά.

Σπαθίφυλλο & Φίκος.

Το σπαθίφυλλο απορροφά τους ρύπους που προκαλούν τα βερνίκια, η κόλλα και τα χρώματα, ενώ ο φίκος καθαρίζει την ατμόσφαιρα από την αμμωνία, το ξυλόλιο και τη φορμαλδεΰδη. 


Το σπαθίφυλλο προσαρμόζεται εύκολα στο νέο του περιβάλλον και δεν απαιτεί ιδιαίτερη περιποίηση. Αρκεί να μην πέφτει άμεσα πάνω του το φως του ήλιου και να μην αφήνετε το πιατάκι του να συγκεντρώνει νερό. Ο φίκος, πάλι, χρειάζεται έντονο φως για να διατηρήσει σε καλή κατάσταση τα φύλλα του και αραιό πότισμα για να μη σαπίσουν οι ρίζες του.

Χρυσάνθεμα.

Τα χρυσάνθεμα πέρα από μια ανάταση που προκαλούν στην ψυχολογία μας συμβάλλουν σημαντικά στην απορρόφηση του βενζενίου που βρίσκεται σε απορρυπαντικά και χρώματα.

Σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου της Ολλανδίας τα λουλούδια προκαλούν ευεξία, βελτιώνουν την κοινωνική συμπεριφορά, αυξάνουν την αυτοπεποίθηση και μειώνουν το άγχος!

Πηγή:soulme.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ