2012-12-10 10:37:06
Φωτογραφία για .Μπραχίμι: Μυστική συνάντηση ΗΠΑ-Ρωσίας
Εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις συνομιλίες για τη Συρία που είχε σήμερα στη Γενεύη με εκπροσώπους της Ρωσίας και των ΗΠΑ ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Λάχνταρ Μπραχίμι αναφέρει το πρακτορείο Voice of Russia .

«Η συνάντηση έγινε σε πνεύμα συνεργασίας. Διερευνήθηκαν οι τρόποι για μια ειρηνική διαδικασία και για μεγαλύτερη διεθνή δράση υπέρ μιας πολιτικής λύσης στην συριακή κρίση», υπογραμμίζει ο Μπραχίμι σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τις κεκλεισμένες των θυρών συνομιλίες που διεξήχθησαν στη Γενεύη.

Ο Μπραχίμι συναντήθηκε με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ και τον αμερικανό ΥΦΕΞΟυίλιαμ Μπερνς σε τοποθεσία που τηρήθηκε μυστική στην ελβετική πόλη της Γενεύης.

Διαβάστε περισσότερα Σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο και οι τρεις πλευρές επαναβεβαίωσαν την κοινή εκτίμησή τους ότι η κατάσταση στη Συρία είναι κακή και γίνεται χειρότερη, εκτιμώντας παράλληλα ότι μια πολιτική διαδικασία για τον τερματισμό της κρίσης στη Συρία είναι απαραίτητη και εξακολουθεί να είναι δυνατή.

Οι τρεις συνομιλητές συμφώνησαν ότι μια πολιτική λύση θα στηρίζεται στα βασικά στοιχεία του τελικού ανακοινωθέντος που εκδόθηκε από τις μεγάλες και τις περιφερειακές δυνάμεις μετά την συνάντησή τους στη Γενεύη στις 30 Ιουνίου υπό την προεδρία του πρώην μεσολαβητή Κόφι Αναν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ