2012-12-10 12:46:17
Φωτογραφία για Π.Παναγιωτόπουλος: Εντονο το επενδυτικό ενδιαφέρον του Κατάρ
Θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος - Κατάρ συζήτησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος κατά τη συνάντησή του στη Ντόχα με το διάδοχο του θρόνου του κράτους του Κατάρ σεΐχη Ταμίμ Μπιν Χαμάντ αλ Τανι.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης, θέματα επενδύσεων στην αμυντική βιομηχανία, αλλά και ευρύτερα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις των δύο χωρών και τις γενικότερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα των δύο πλευρών να προχωρήσουν «ταχύτερα στην αμυντική και στρατιωτική συνεργασία, τόσο στο επίπεδο του Ναυτικού και της Αεροπορίας, όσο και στο επίπεδο της συνεργασίας και των κοινών ασκήσεων των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε ακόμη για ενδιαφέρον του Κατάρ για μια σειρά από ιδιωτικοποιήσεις που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση και αφορούν στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.


Το Κατάρ, δήλωσε, είναι ανοικτό να πραγματοποιήσει άμεσα επενδύσεις στην Ελλάδα και εκτίμησε ότι μέχρι την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο εμιράτο «στους πρώτους μήνες του 2013», «θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες προτάσεις, σε συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια στην χώρα μας».

Η επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας στο Κατάρ έγινε μετά από πρόσκληση του διαδόχου του θρόνου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση και με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων του Κατάρ, στρατηγό Χαμάντ Μπιν Αλί αλ Αττίγια.
 
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Περιμένοντας το Πρωτοδικείο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Περιμένοντας το Πρωτοδικείο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ