2012-12-10 13:02:02
Φωτογραφία για Κατάκολο: Ανεμοθύελλα παρέσυρε δέντρα, σκεπές και... αυτοκίνητο!
Σφοδρή ανεμοθύελλα έπληξε το βράδυ του Σαββάτου την ευρύτερη περιοχή του Κατακόλου, προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες αλλά και σε σπίτια. Το μπουρίνι που πέρασε από το Κατακόλο, το Καρακοχώρι, το Λεβεντοχώρι και τη Σκαφιδιά, ξερίζωσε ελιές, τίναξε πορτοκαλιές, σήκωσε σκεπές και εξαφάνισε μέχρι και... πουλερικά.

Οι κάτοικοι, με το πρώτο φως της ημέρας δεν μπορούσαν να πιστέψουν στο μέγεθος της καταστροφής και προσπαθούσαν να μαζέψουν και να περισώσουν ό,τι είχε μείνει όρθιο.

Σώθηκαν από θαύμα

Από θαύμα σώθηκαν δύο νεαροί από το Λεβεντοχώρι, όταν οι θυελλώδεις άνεμοι σήκωσαν στον αέρα σιδερένια εξώπορτα βάρους 400 περίπου κιλών, η οποία έπεσε πάνω στα σύρματα της ΔΕΗ και αφού κατέληξαν στην περίφραξη του απέναντι σπιτιού.

Τα δύο παιδιά, που περνούσαν με το αυτοκίνητό τους, σταμάτησαν την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, το σπίτι από το οποίο έφυγε η σιδερένια πόρτα ήταν αυτό που βρέθηκε στο μάτι του... κυκλώνα. Κεραμίδια έφυγαν από τη στέγη και από το κιόσκι που βρισκόταν στην αυλή ενώ όλα τα δέντρα του κήπου «τσάκισαν» από τον άνεμο.


Ξερίζωσε ελιές και πορτοκαλιές

Λίγα μέτρα παραπέρα, ο αέρας ξερίζωσε τεράστιες λεύκες και καρυδιές προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε αγροτόσπιτα και περιφράξεις.

Τεράστιες ωστόσο ήταν οι ζημιές και στον δρόμο Λεβεντοχώρι-Σκαφιδιά-Καλακέικα. Τεράστια και φορτωμένα από καρπό ελαιόδεντρα ξεριζώθηκαν και άλλα τσάκισαν στα δυο, ενώ λίγα μέτρα παρακάτω σε ένα περιβόλι τα πορτοκάλια τινάχτηκαν από τα δέντρα.

Τα κλαριά και δέντρα που κατέληξαν στο δρόμο είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η κυκλοφορία των οχημάτων. Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική και η Αστυνομία για την αποφυγή ατυχήματος μέχρι να καθαριστεί ο δρόμος.

Στο Κατάκολο

Πολλές ζημιές άφησε πίσω του το μπουρίνι και στο Κατάκολο. Πολλά σπίτια ξεσκεπάστηκαν και μέσα στη νύχτα άρχισαν να μπάζουν νερά, ενώ δεν ήταν λίγες και οι υλικές ζημιές στα οχήματα των κατοίκων από τα κεραμίδια που κατέληξαν πάνω σε αυτά.

Η ισχυρή καταιγίδα που ξέσπασε λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ με ανεμοστρόβιλους που καταγράφηκαν ακόμα και με 120 χλμ την ώρα ξεκίνησε από το βουνό του Κατακόλου και, σύμφωνα με το γραφείο πολιτικής προστασίας του δήμου Πύργου, ακολούθησε μια ευθεία περνώντας από τις περιοχές Κορακοχώρι, Λεβεντοχώρι, Σκαφιδιά και Μυρτιά ξεριζώνοντας δέντρα, ξηλώνοντας σκεπές και μετακινώντας αυτοκίνητα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για πτώσεις δέντρων ενώ στο έργο των πυροσβεστών συνέδραμε και το γραφείο της πολιτικής προστασίας του δήμου Πύργου, όπου με μηχανήματα άνοιξε τους δρόμους που είχαν κλείσει.

patrisnews.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ