2012-12-10 15:16:45
Φωτογραφία για Ζήτησαν από το ΣΔΟΕ το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Γ. Παπαντωνίου
Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές φαίνεται να έχουν ζητήσει από το ΣΔΟΕ τα άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, όπως και μελών της οικογένειας του στο πλαίσιο έρευνας για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Στο επίκεντρο των αρχών φαίνεται να είναι η προμήθεια των αρμάτων Leopard και ελικοπτέρων Apache καθώς και η δεύτερη σύμβαση για τα υποβρύχια. Οι συνολική αξία των συμβάσεων που υπεγράφησαν επί θητείας του, την περίοδο 2002-2003, ανέρχεται σε 6,226 δις ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία» υπάρχουν ερωτηματικά για τη χρηματοδότηση μέσω swap agreement με την Deutche Bank για την προμήθεια 12 ελικοπτέρων Apache, μέθοδος που, όπως αναφέρεται στην ίδια πηγή, ανέβασε το κόστος κατά 70 εκατομμύρια δολάρια αλλά και στην προμήθεια των μεταφορικών ελικοπτέρων NH-90 που διευθετήθηκε με τον ίδιο τρόπο.

«Ο κ. Παπαντωνίου δεν αποκλείεται να έχει την τύχη του κ. Τσοχατζόπουλου» φέρεται να δήλωσε στη «Δημοκρατία» δικαστικός παράγοντας, ο οποίος διαθέτει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούν την οικογένεια Παπαντωνίου και το στενό συνεργάτη και φίλο του Γιώργο Κανδαλέπα. Πάντως, την ίδια στιγμή ο Γιάννος Παπαντωνίου υποστηρίζει ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπουν οι Ενοπλες Δυνάμεις, ενώ οι τελικές αποφάσεις ελήφθησαν από το ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.http://www.peramatozoa.net/2012/12/blog-post_5319.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γκαρσία… επιτέλους
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γκαρσία… επιτέλους
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ