2012-12-10 17:58:03
Φωτογραφία για Περιφέρεια Αττικής: Συνάντηση Εργασίας Περιφέρειας Αττικής και ΟΑΣΠ για Σεισμική Θωράκιση
από το Γραφείο Τύπου

Συνάντηση εργασίας με θέμα: «Πρόληψη και Ετοιμότητα για τη Διαχείριση Εκτάκτων Αναγκών σε Σεισμό» πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Δ/νσης Μεταφορών την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012.

Στη συνάντηση εργασίας χαιρετισμό απηύθυναν οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κ. Παπαντωνίου, Σ. Δήμου, Χ. Κισκίρα και ο Διευθυντής της Αυτοτελούς Δν/σης Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Χαλιώτης. Επίσης, συμμετείχαν στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και διευθυντικά στελέχη άλλων υπηρεσιών και περιφερειακών φορέων.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, κ. Γ. Φουντάς, στο χαιρετισμό του τόνισε την αναγκαιότητα της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΟΑΣΠ, με στόχο τη διασφάλιση του δικαιώματος του πολίτη στην ασφάλεια και την ποιότητα ζωής. Επίσης, αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες παρέμβασης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής στην αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στον προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων, την παροχή βοήθειας στους πληγέντες, την εξασφάλιση του δικτύου επικοινωνιών κτλ.


Οι επιστήμονες και εμπειρογνώμονες του Ο.Α.Σ.Π. έδωσαν τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις για την ασφαλή και ψύχραιμη αντιμετώπιση του σεισμικού φαινομένου, καθώς και μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την πρόληψη δυσμενών επιπτώσεων. Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής του Ο.Α.Σ.Π., κ. Ν. Παπαδόπουλος, παρουσίασε την αντισεισμική πολιτική στην Ελλάδα και το ρόλο του Οργανισμού

Επίσης, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π., Καθ. Ε. Λέκκας, ανέλυσε τις Αντισεισμικές Παραμέτρους του Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής, ενώ εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη του Οργανισμού αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες σχετικά με τον «Καλλικράτη» και τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό εκτάκτων αναγκών σε περίπτωση σεισμού, τον προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων, τις διαδικασίες επιλογής χώρων καταφυγής και την Άμεση και Προσωρινή Στέγαση πληγέντων.

Τέλος, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν για ανάληψη παρόμοιων πρωτοβουλιών στο μέλλον, καθώς τέτοιου είδους συναντήσεις συμβάλλουν στη βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του συστήματος Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να περιοριστούν οι καταστροφές και να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές, μέσα από τον εντοπισμό πιθανών αδυναμιών της δημόσιας διοίκησης στην εφαρμογή του αντισεισμικού σχεδιασμού και την ανταλλαγή εμπειριών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θέλω να βελτιώνομαι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Θέλω να βελτιώνομαι"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ