2012-03-25 09:16:10
Φωτογραφία για ''EIMAΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ''
Δέκα διάσημοι της παγκόσμιας σόουμπιζ στέκονται δίπλα στην Ελλάδα και τους πολίτες της που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. 

Brad Pitt, Gerard Butler, Hugh Grant, George Clooney, Angelina Jolie, Jean Paul Gaultier, Sofia Vergara, Alexander Payne, Robin Williams, Steven Spielberg. Τι είπαν για την Ελλάδα; 

Ο διάσημος Σκοτσέζος ηθοποιός που υποδύθηκε το ρόλο του Λεωνίδα στην ταινία «Οι 300», Gerard Butler είπε χαρακτηριστικά: «Αγαπάω του Έλληνες και τους ευχαριστώ που μέσα από την ιστορία τους υποδύθηκα τον καλύτερο ρόλο της καριέρας μου».

Ο «Αχιλλέας» της κινηματογραφικής υπερπαραγωγής «Τροία», Brad Pitt μόνο καλά λόγια έχει να πει για τη χώρα μας. «Έχω έρθει στην Ελλάδα, είναι ένα υπέροχο μέρος. Μία από τις πιο όμορφες χώρες στον κόσμο».

«Σύγχρονους Ζορμπάδες» αποκαλεί τους Έλληνες ο Βρετανός ηθοποιός Hugh Grant. «Είστε ένας χαρισματικός λαός, με μεγάλη Ιστορία, κουλτούρα και έναν τρόπο ζωής... έξω καρδιά, στα ωραία και τα άσχημα. Εντυπωσιάζομαι που τα καφέ σας είναι μονίμως γεμάτα και που η νυχτερινή σας ζωή ξεκινά στις 11.00 το βράδυ. Είστε σύγχρονοι... Ζορμπάδες κι ας διανύετε μια δύσκολη περίοδο. Όλοι εμείς οι λάτρεις σας πιστεύουμε ότι περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες θα βγείτε πιο δυνατοί».


Ο ωραίος του κινηματογράφου, George Clooney θέλει πως και πως να επισκεφθεί τη χώρα μας. «Έχω σπίτι στην Ιταλία και πραγματικά αγαπώ τη Μεσόγειο. Δεν βλέπω την ώρα να βρεθώ εκεί». Στην ερώτηση του ρεπόρτερ του Greekporter.com αν διαλέγει την Ιταλία αντί της Ελλάδας, ο 50χρονος σταρ απέφυγε να απαντήσει, δηλώνοντας αστειευόμενος πως δεν θέλει να δει ένα... θυμωμένο Έλληνα.

Ο ελληνικής καταγωγής Alexander Payne, ο οποίος παρέλαβε το χρυσό αγαλματάκι των φετινών βραβείων Oscar είπε: «Ήταν τιμή που το τελευταίο μου φιλμ “Οι απόγονοι” έκανε έναρξη στο περασμένο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και ήμουν πραγματικά περήφανος που σε τέτοιες δύσκολες εποχές ήμουν εκεί».

Για τον Jean Paul Gaultier η Ελλάδα είναι το δεύτερο του σπίτι. «Η Ελλάδα είναι για μένα το δεύτερο σπίτι μου και θα εκφράζω την αγάπη μου προς αυτήν και τους ανθρώπους της με τον όποιον τρόπο μπορώ».

Τακτικός επισκέπτης στη χώρα μας είναι ο κορυφαίος σκηνοθέτης Steven Spielberg. «Πολλές χώρες στην Ευρώπη ταλαιπωρούνται από την οικονομική κρίση. Κάθε χώρα φτάνει στο σημείο που είτε θα τη σώσουν είτε θα σωθεί. Έχω ελπίδες, μεγάλες ελπίδες, ότι η Ελλάδα, με την υπεροχή, στα βάθη του χρόνου, Ιστορία θα σωθεί. Είναι μια... επίμονη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους και είμαι πραγματικά περήφανος που την επισκέπτομαι συχνά».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 
  TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ