2012-12-13 15:29:03
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: Είναι το ''εν αναμονή'' ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής;....
Ξεκινάω να γράφω και βλέπω να ξεπετάγονται από το μυαλό μου η κρίση,το χρέος,οι δανειστές,τα μνημόνια Ε,λοιπόν το υπ αριθμόν ΕΝΑ πρόβλημα σήμερα δεν είναι τίποτα από αυτά.

Ειναι ότι δεν έχουμε ΠΑΣΟΚ.

Δεν έχει δηλαδή ο Λαός, δεν έχει η Πατρίδα το πολιτικό εργαλείο που μπορεί να αντιμετωπίσει με εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική ευαισθησία τις συνέπειες αυτής της νέας,πιό βάρβαρης από οποιδήποτε άλλη,μετάλλαξης του καπιταλισμού που ισοπεδώνει ολοκληρωτικά την μεσαία τάξη σε Ελλάδα και Ευρώπη kαι θέλει να καταργήσει στην πράξη και το εθνος-κράτος και τον κοινοβουλευτισμό.

Εκτός εάν βρεί απέναντί του την οργανωμένη,αποφασιστική Εθνική και ευρωπαική Αντίσταση.

Αυτό είναι το πολιτικό πρόβλημα που ζητά επίλυση.

Ποιός μπορεί να εμπνεύσει και να οργανώσει πολιτικά αυτή την Αντίσταση;

Το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ,ασφαλώς δεν μπορεί,γιά λόγους πολιτικούς,ηθικούς και γιατί εκτός αυτών,δεν το θέλει κάν...Οι  αμοιβάδες του, ''μοντέρνες''εκδοχές του αλήστου μνήμης ''εκσυγχρονισμού'' των Ιμίων, της καταστροφικής ,με τους όρους  που  έγινε ,ένταξης στην ΟΝΕ ,του ''πάρτυ της μίζας και της διαφθοράς'',μόνο γέλιο θα προκαλούσαν, αν δεν υπήρχε τόσο δάκρυ στην κοινωνία...


Εκ ''δεξιών'' ποτέ δεν προέκυψαν ιστορικά λύσεις εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης.Αρα, ΝΔ,ΔΗΜΑΡ και λοιποί συγγενείς,αποκλείονται.

Απομένουν εκ των υπαρχόντων σχηματισμών,ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ περιορίζεται να διαπιστώνει την δικαίωση των θέσεων του και να δίνει εντολές.Οργανωθείτε,αντισταθείτε,κλπ, κάτι σαν τον παπά της ενορίας που λέει ''μην αμαρτάνετε'',...Μεσολαβεί δηλαδή  μεταξύ του Λαού-των πιστών και των εχθρών του-της αμαρτίας στο Ονομα του Θεου-του κομμουνισμου Ο δε ΣΥΡΙΖΑ...Εδώ θα σταθούμε λίγο παραπάνω,γιατί ο Λαός έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο του ''εν αναμονή'' ΠΑΣΟΚ της νεας εποχής.

 Οχι ασφαλώς του ΄΄κακού ΠΑΣΟΚ'' της μετά το 1996 εποχής,αλλά του ΠΑΣΟΚ που άλλαξε την Ελλάδα κάτω από την ηγεσία του Ανδρέα Παπανδρέου..Με πολλά από τότε ''στραβά'',αλλά με ασύγκριτα περισσοτερα θετικά.

 Ενα τέτοιο ''ΠΑΣΟΚ'' θα έπρεπε να φιλοδοξεί να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ,αντι να περμαζεύει φιλόδοξους και ματαιόδοξους,συχνά δε και συνυπεύθυνους γιά το σημερινό κατάντημα πολιτευτές οι οποιοι δεν σματοδοτούν τίποτα θετικό,κρατώντας παράλληλα  κλειδαμπαρωμένες τις πόρτες του σε απόψεις που μπορουν να τον μετατρέψουν απο επιλογή διαμαρτυρίας σε αληθινή Ηγεσία.

Ενα μεγάλο μέρος Πολιτών που ψήφισαν και σχεδόν σίγουρα θα ξαναψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ,είδαν αυτές τις μέρες, με μεγάλη απογοήτευση,την Συνδιάσκεψη του να ασχολείται με το ποιός'' παράγοντας'' τους εκπροσωπεί...Ενώ αυτό που έπρεπε να απασχολει την Αξιωματική Αντιπολίτευση, είναι το εάν και  πώς θα εκπροσωπήσει τις Αξίες και τις Ιδέες, τους Αγώνες και τις Προσδοκίες αυτων των Πολιτων.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με την εθνική και κοινωνική κρίση στο όριο της έκρηξης,ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει εξετάσεις σε αυτό το πολύ...''ζόρικο'' μάθημα.

Σε αίθουσα κρύα, με βαθμολογητή πεινασμένο, παγωμένο απο την θερμοκρασία αλλα μαθημένο στην υπομονή,ξεροκέφαλο στους τρόπους και πολύ, πάρα πολύ απαιτητικο.Και ανυπόμονο,όπως οι καιροί μας...

ΚΡΙΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ.πρώην μέλος ΚΕ ΠΑΣΟΚ,κομματικα ανενταχτος σήμερα

πηγή : εφημερίδα 6 μέρες

http://www.peramatozoa.net/2012/12/blog-post_7393.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ