2012-12-14 10:59:03
Φωτογραφία για Χρυσόστομος: Εκείνο το κέρδος οπού γίνεται την Κυριακήν είναι αφορισμένο και καταραμένο
Το θέμα της εργασίας την Κυριακή σχολίασε στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος κατά τη Θεία Λειτουργία για τον Αγιο Σπυρίδωνα στον... πανηγυρίζοντα ναό στη Λεύκα.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο κ. Χρυσόστομος, υπενθύμισε τα λόγια του Πατροκοσμά του Αιτωλού λέγοντας: «Εκείνο το κέρδος οπού γίνεται την Κυριακήν είναι αφορισμένο και καταραμένο, και βάνετε φωτιά και κατάρα εις το σπίτι σας και όχι ευλογίαν».

Νωρίτερα, υπογράμμισε: «Η αργία της Κυριακής είναι εντολή του Θεού και είναι ημέρα αφιερωμένη στον Θεό». Και πρόσθεσε ότι «σ' αυτήν αναφέρονται οι Αγιοι Απόστολοι, οι Αγιοι Πατέρες και διδάσκαλοι της Εκκλησίας».

Αμέσως μετά σχολίασε πως αυτού του τύπου οι ενέργειες, δηλαδή με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, να αποφασίζεται η ουσιαστική κατάργηση της αργίας της Κυριακής, εντάσσονται στην προσπάθεια αποϊεροποιήσης της ζωής στην πατρίδα μας. «Ας τα γκρεμίσωμε, λοιπόν, όλα», συνέχισε ο Σεβασμιώτατος. «Ας μη μείνει τίποτε όρθιο σ' αυτό τον τόπο. Ας δώσωμε την χαρά να ικανοποιηθούν ακόμα περισσότερο, όσοι θέλησαν την διάλυση της Ελληνορθόδοξης Ελλάδος. Θα πρέπει να είναι κάποιος αφελής, εάν πιστεύσει ότι θα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της πατρίδας μας και θα διευκολυνθούν οι καταναλωτές, εάν απελευθερωθεί η αγορά τις Κυριακές».
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ