2012-12-14 23:09:49
Φωτογραφία για Μακελειό σε δημοτικό σχολείο: 29 νεκροί. Ανάμεσα τους 22 παιδιά, ο διευθυντής και ο ψυχολόγος
Τραγωδία σημειώθηκε στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook στο Νιούτον του Κονέκτικατ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, όταν ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 29 άνθρωποι μεταξύ των οποίων 22 παιδιά, ο διευθυντής και ο σχολικός ψυχολόγος.

Είναι το πιο αιματηρό επεισόδιο που έχει σημειωθεί σε σχολείο στην ιστορία των ΗΠΑ.

Πάνω από 100 πυροβολισμοί ακούστηκαν και η εφημερίδα Hartford Courant ανέφερε ότι πολλοί από αυτούς σημειώθηκαν μέσα στην τάξη του νηπιαγωγείου.

Ο δράστης βρέθηκε νεκρός -δεν είναι σαφές αν σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας ή αν αυτοκτόνησε- ενώ στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκαν δύο όπλα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης ήταν 24χρονος γιος δασκάλας από το New Jersey. Πρόκειται για τον Ryan Lanza. Ο 24χρονος δράστης φορούσε μάσκα και αλεξίσφαιρο γιλέκο ενώ πήγαινε από τάξη σε τάξη και πυροβολούσε.

Ένας άλλος άνδρας που εντοπίστηκε στο δάσος κοντά στο σχολείο και ο οποίος φορούσε παντελόνι παραλλαγής συνελήφθη αλλά πιθανότατα να μην έχει σχέση με το μακελειό.

Εν τω μεταξύ, νεκρός εντοπίστηκε στο πατρικό του σπίτι και ο πατέρας του 24χρονου δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος ήταν η μητέρα του που ήταν δασκάλα στο σχολείο.

Την ίδια ώρα αγνοούνται τα παιδιά μιας ολόκληρης τάξης στα οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έκανε μάθημα η μητέρα του δράστη. Σύμφωνα με το Associated Press, αγνοούνται η κοπέλα και ένας φίλος του μακελάρη.  

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από δυνάμεις της αστυνομίας και το σχολείο εκκενώθηκε, ενώ ασθενοφόρα καθώς και οι γονείς των μαθητών έχουν σπεύσει στο δημοτικό σχολείο.
star.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ