2012-12-14 23:45:03
Φωτογραφία για «Καθαρή» η νεκροψία Οζάλ
Άκαρπη ήταν όπως αποδείχθηκε η εκταφή των λειψάνων του Τουργκούτ Οζάλ, καθώς δεν βρέθηκε... κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τον δηλητηριασμό του κατά τη νεκροψία, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Σύμφωνα με την έκθεση του ινστιτούτου ιατροδικαστικής, η ακριβής αιτία θανάτου δεν μπορούσε να διαπιστωθεί, διότι δεν είχε γίνει νεκροψία-νεκροτομή αμέσως μετά το θάνατο του πρώην προέδρου της Τουρκίας.

Όταν, πριν από δυο μήνες, είχε εκταφεί το λείψανο του Οζάλ, δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι βρέθηκαν ίχνη εντομοκτόνων, παρασιτοκτόνων και ραδιενεργών στοιχείων. Ωστόσο οι εισαγγελείς διευκρίνισαν το βράδυ της Πέμπτης ότι τα επίπεδα των τοξινών ήταν φυσιολογικά.

«Τα επίπεδα βαρέων μετάλλων που εντοπίστηκαν στην αυτοψία αντιστοιχούν προς αυτά του γενικού πληθυσμού», προσθέτοντας ότι τα επίπεδα παρασιτοκτόνων στο λείψανο θα κρίνονταν επίσης φυσιολογικά την περίοδο που ο Οζάλ ήταν ζωντανός. Τέλος, επεσήμανε ότι η έρευνα για το θάνατο του Οζάλ θα συνεχιστεί βάσει άλλων ευρημάτων και στοιχείων.

Να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό υπήρχαν φήμες ότι ο Οζάλ, ο οποίος πέθανε από ανακοπή καρδιάς το 1993 σε ηλικία 65 ετών, δολοφονήθηκε από ανθρώπους του λεγόμενου «βαθέως κράτους».
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ