2012-12-19 18:39:02
Φωτογραφία για Προς παράταση στη διορία υποβολής στοιχείων για ελέγχους «Πόθεν Έσχες»
Σε παράταση της προθεσμίας για την υποβολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών των στοιχείων των φορολογούμενων από τις τράπεζες, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, τις χρηματιστηριακές εταιρίες, τις ασφαλιστικές εταιρείες κ.ά., προκειμένου να... αξιοποιούνται στους ελέγχους για το «Πόθεν Έσχες» αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Η προθεσμία υποβολής των στοιχείων αυτών έληγε στις 20 Δεκεμβρίου, ενώ ως νέα καταληκτική ημερομηνία αναμένεται να ορισθεί η 20η Ιανουαρίου.

Πρόκειται για στοιχεία που αφορούν στις καταθέσεις και τα δάνεια των φορολογούμενων, τα ποσά που πληρώνουν για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και εκπαιδευτήρια, για αγορές και πωλήσεις μετοχών κ.ά. με στόχο το υπουργείο Οικονομικών να αποκτήσει πλήρη εικόνα για την οικονομική κατάσταση των φορολογούμενων στο πλαίσιο των ελέγχων για το «Πόθεν Έσχες».

Η κατάρτιση πλήρους αρχείου για τα οικονομικά δεδομένα των φορολογούμενων αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ