2012-12-20 17:47:02
Φωτογραφία για FXCM: Νέα ανοδική πορεία για το ευρώ
του Benjamin Spier, DailyFX Research

Το ευρώ ενισχύθηκε κατά 30 pips περίπου τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης των ευρωπαϊκών αγορών μετά την σαρωτική αντιστροφή του EURUSD και τη διαγραφή του συνόλου των κερδών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Σε αυτό συντέλεσαν το απαισιόδοξο κλίμα στις διαπραγματεύσεις για το fiscal cliff σε συνδυασμό με αρνητικά σχόλια από τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, ασκώντας πιέσεις στις μετοχές.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε χθες ότι το 2013 θα καθορίσει την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναφερόμενος στην επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Η ισοτιμία EURUSD έκλεισε γύρω από το 1,3225 μετά τα σχόλια Στουρνάρα.

Το ευρώ κάλυψε σταδιακά σχεδόν όλες τις απώλειες χωρίς κάποιο σημαντικό καταλύτη, αν και η είδηση ότι η Γερμανία μειώνει τις εκδόσεις ομολόγων το 2013 στα 250 δισ. ευρώ οδήγησε την ισοτιμία στο 1,3250. Αυτή τη χρονιά οι εκδόσεις ομολόγων άγγιξαν συνολικά τα 255 δισ. ευρώ και την επόμενη χρονιά θα είναι οι χαμηλότερες σε διάστημα 5 ετών.


Επίσης, στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων ύψους 31,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ. Στην Ιταλία, ο πρωθυπουργός Monti δήλωσε ότι θα στηρίξει τα τρία κεντροαριστερά κόμματα στις εκλογές του Φεβρουαρίου.

Στην Ιαπωνία μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για επέκταση της νομισματικής πολιτικής και χωρίς να αναπροσαρμόζεται ο στόχος πληθωρισμού, ο διοικητής της Shirakawa ανέφερε ότι οι συζητήσεις για τον πληθωρισμό θα γίνουν τον επόμενο μήνα.

Στις οικονομικές ανακοινώσεις, οι πωλήσεις λιανικής στη Βρετανία παρέμειναν αμετάβλητες το Νοέμβρη, απογοητεύοντας τις προσδοκίες για αύξηση 0,4%. Η στερλίνα σημείωσε προσωρινή πτώση. Οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία ενισχύθηκαν λίγο πάνω από τις προσδοκίες το Νοέμβρη.

Το ευρώ διαπραγματεύεται πάνω από το 1,3260 έναντι του δολαρίου, ενώ το χθεσινό υψηλό 8 μηνών διαμορφώθηκε γύρω από το 1,3308, επίπεδο στο οποίο μπορεί να συναντήσει αντίσταση. Πιθανή στήριξη στην προηγούμενη αντίσταση στο 1,3158.
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ