2013-01-01 09:43:03
Φωτογραφία για Από απόφραξη αρτηριών πάσχουν ένας στους 12 στρατιώτες
Περίπου ένας στους 12 αμερικανούς στρατιώτες που έχασαν τις ζωές τους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν διαγνώστηκαν με στένωση στις αρτηρίες γύρω από την καρδιά τους- σημάδι πρώιμης καρδιακής ανεπάρκειας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters κανένας από τους στρατιώτες δεν είχε διαγνωστεί με καρδιακά προβλήματα πριν την ανάπτυξή τους στο πολεμικό μέτωπο.

Η καρδιακή ανεπάρκεια ευθύνεται για ένα στους τέσσερις θανάτους για 600.000 αμερικανούς κάθε χρόνο, σύμφωνα με το κέντρο για την πρόληψη και τον έλεγχο των ασθενειών.

Τα νέα στοιχεία προέκυψαν από τις αυτοψίες σε μέλη των αμερικανικών στρατιωτικών αποστολών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μαχών, ή πέθαναν από επιπόλαια τραύματα από τον Οκτώβριο του 2001 μέχρι τον Αύγουστο του 2011.

Τα αποτελέσματα συμβαδίζουν με αυτά αντίστοιχων μελετών που είχαν διεξαχθεί σε βετεράνους των πολέμων στην Κορέα και το Βιετνάμ, όπου διαπιστώθηκαν ίχνη καρδιακών παθήσεων στα τρία τέταρτα των ασθενών στρατιωτικών που είχαν υπηρετήσει σε αυτά τα μέτωπα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σκοτεινό το μέλλον του Ecclestone
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σκοτεινό το μέλλον του Ecclestone
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ