2013-01-01 09:43:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Με αυτή την θλιβερή εικόνα, η πόλη αποχαιρέτησε το 2012
Με μια εικόνα που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις η Πάτρα αποχαιρέτησε το 2012, μια χρονιά σκληρής δοκιμασίας που πολλαπλασίασε τους ανέργους και τους απόρους και άλλαξε το κοινωνικό προφίλ της πόλης όπως και όλης της Ελλάδας.

Μπορεί οι πολίτες να ζουν σε ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες, καθώς η τρόικα έκανε τη χρονιά που φεύγει να μοιάζει με εφιάλτη, ωστόσο η αλληλεγγύη, που είναι και η μόνη ελπίδα για το μέλλον, δεν έφυγε μαζί με το ...χρήμα. Παραμονή Πρωτοχρονιάς και η εικόνα που βλέπετε κυριαρχεί στους κάδους όλης της πόλης, τόσο στο κέντρο όσο και στις συνοικίες.

Σακούλες με φαγητό κρεμασμένες για να τις πάρουν οι άστεγοι και οι άποροι, να έχουν κάτι να φάνε μέρα γιορτής. Το απίστευτο είναι ότι οι σακούλες με το φαγητό με το που τοποθετούνται στους κάδους, εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού, καθώς η ένδειξη αλληλεγγύης δεν είναι φαινόμενο μόνο των εορτών.

Σε καθημερινή σχεδόν βάση τους τελευταίους μήνες καταγράφονται από απίστευτες έως άκρως συγκινητικές σκηνές γύρω απο τους δύσοσμους μεταλλικούς κάδους της πόλης.

Κρεμασμένο σε σακούλα το φαγητό της χθεσινής μέρας και αποφάγια που πριν έμπαιναν μέσα στον κάδο καθώς κανείς δεν μπρούσε να φανταστεί ότι θα φτάναμε στο σημείο που κάποιοι θα τα αναζητούσαν, περιμένουν τους αποδέκτες τους.

Αλλά και ρούχα απλωμένα πάνω στους κάδους, για να τα δούν αυτοί που έχουν ανάγκη και να τα πάρουνε πριν φτάσουν τα απορριμματοφόρα, ριγμένα πάνω σε πεταμένα στρώματα και σε άλλα αντικείμενα, περιμένουν τους απόρους της Πάτρας.

Εικόνες και στιγμές απο μια πόλη και μια χώρα που αλλάζει, που δοκιμάζεται, αλλά που δεν χάνει την ανθρωπιά της.

Πηγή: thebest
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ