2013-01-02 10:27:03
Φωτογραφία για Κίνημα Δεν Πληρώνω - ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: κοινή δράση επανασύνδεσης σε φτωχή οικογένεια στο Μπουρνάζι
Πραγματοποιήθηκε κοινή δράση επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος, σε φτωχή οικογένεια στο Μπουρνάζι, από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και μέλη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ του πυρήνα Δυτικής Αθήνας και της ομάδας επανασυνδέσων.

Έγινε σήμερα, παραμονή πρωτοχρονιάς, κοινή δράση επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος, σε φτωχή οικογένεια στο Μπουρνάζι, από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και μέλη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ του πυρήνα Δυτικής Αθήνας και της ομάδας επανασυνδέσων.

Προχθες ευαισθητοποιημένος φίλος δημοσιογράφος της τηλεορασης (με προσωπικη πρωτοβουλια) πηρε τηλεφωνο συναγωνιστη του Κινήματος Δεν Πληρώνω για να μεταφέρει την έκκληση γειτόνισσας της οικογένειας που έγινε η επανασύνδεση. Τον παρακάλεσε να έρθει σε επαφή με το κίνημα μας για να κάνουμε κάτι. Έτσι και έγινε.

Η ομάδα επανασυνδέσεων επισκέφθηκε την τριμελή οικογένεια (άνεργος πατέρας, ανήλικη μαθήτρια και άρρωστη γιαγιά που η πενιχρή κουτσουρεμένη σύνταξη αποτελούσε και την μοναδική πηγή εισοδήματος ).


Τους είπαν ότι η τοπική ΔΕΗ αρνήθηκε οποιονδήποτε διακανονισμό και απαιτούσε την εξόφληση όλου του ποσού.

Η γιαγιά είχε πολλά προβλήματα υγείας και μεταξύ αυτών χρησιμοποιούσε ιατρική συσκευή οξυγόνου. Το κρύο και η έλλειψη ρεύματος δημιουργούσε μεσαιωνικές συνθήκες στην φτωχή οικογένεια που στερούνταν τα βασικά.

Δεν μπορούσε να μαγειρέψει, να ζεσταθεί, να πλυθεί, να συντηρήσει τρόφιμα και φάρμακα στο ψυγείο, να διαβάσει η νεαρή μαθήτρια. Με δυό λόγια κόλαση.

Οι συναγωνιστές μας προσέφεραν και 3 σακκούλες με τρόφιμα στην οικογένεια μέσω του πυρήνα αλληλεγγύης του Κινήματος Δεν Πληρώνω Δ. Αθήνας.

Η επιτόπια εξέταση έδειξε την ανάγκη κάποιων τεχνικών μέσων που δεν διέθετε το κίνημα μας, για την επανασύνδεση του ρεύματος, μιας και η διακοπή είχε γίνει σε δυσπροσπέλαστο σημείο εκτός σπιτιού.

Επικοινωνήσαμε με τους συναγωνιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που διέθεταν τα τεχνικά μέσα και σήμερα το πρωί, πολυμελής ομάδα των εργαζόμενων της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με συναγωνιστές της ομάδας επανασυνδέσεων του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, μετέβησαν στο σπίτι της φτωχής οικογένειας και επανασύνδεσαν το ρεύμα.

Παρών ήταν και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νικος Φωτόπουλος.

Σε συνομιλία που είχε με τον Βασίλη Παπαδόπουλο, του Κινήματος Δεν Πληρώνω, διατράνωσαν την θέση για κοινό αγώνα ούτως ώστε κανένα σπίτι να μην μείνει χωρίς ρεύμα το 2013.

kinimadenplirono.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ