2013-01-07 17:48:12
Φωτογραφία για Παπούλιας: «Οι Γερμανοί επιχειρηματίες θα κερδίσουν αν δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα»
Αισιόδοξος ήταν ο Κάρολος Παπούλιας μετά τη συνάντησή του με τον ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ στο Βερολίνο, κάνοντας λόγο για αλληλεγγύη στις ελληνογερμανικές σχέσεις. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις ευκαιρίες επενδύσεων των Γερμανών επιχειρηματιών στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι θα κερδίσουν από τις δραστηριότητες τους στη χώρα.

Μετά τη συνάντηση, ο Γιόαχιμ Γκάουκ δήλωσε ότι «Η Ελλάδα μπορεί και στο μέλλον να βασίζεται στη βοήθεια της Γερμανίας» και πρόσθεσε «η αληθινή φιλία επιβεβαιώνεται σε καιρούς κρίσης» και «σε καιρούς κρίσης, αναμένουμε οι δύο πλευρές να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους».

Ο κ Παπούλιας από την πλευρά του δήλωσε ότι «στο εξής, θα καθορίζονται από την έννοια της αλληλεγγύης που αποτελεί θεμελιακή ευρωπαϊκή αξία», ενώ φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πρόοδο της χώρας, τονίζοντας ότι «στην Ελλάδα έχουν αλλάξει πολλά, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού που πληρώνει βαρύ τίμημα».


Παράλληλα, αναφερόμενος στις ευκαιρίες επενδύσεων, δήλωσε «Θέλω να σας διαβεβαιώσω, προσωπικά και να διαβεβαιώσω και τους Γερμανούς επιχειρηματίες ότι έχουν μόνο να κερδίσουν από τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα».

Οι δύο αξιωματούχοι ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Ολυμπία: Μύθος, Λατρεία, Αγώνες», που φιλοξενείται από τον Αύγουστο στον εκθεσιακό χώρο Martin-Gropius-Bau και όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «αποδίδει φόρο τιμής στο ολυμπιακό ιδεώδες και στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό».

Αναφερόμενος στην έκθεση, ο Γκάουκ έκανε λόγο για «μεγάλο δώρο» των Ελλήνων στη Γερμανία, καθώς πολλά από τα εκθέματα παρουσιάζονται για πρώτη φορά, ενώ οι δύο Πρόεδροι ευχαρίστησαν θερμά τον πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Ελευθέριο Οικονόμου, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία της έκθεσης.

«Περιδιαβαίνοντας τις αίθουσες του θαυμάσιου αυτού εκθεσιακού χώρου και αντικρίζοντας τα μοναδικής αξίας εκθέματα, γίνεσαι δέκτης της ακτινοβολίας του ελληνικού πνεύματος και του ολυμπιακού ιδεώδους του ευ αγωνίζεσθαι. Ταυτόχρονα, η έκθεση αυτή ωθεί τους επισκέπτες της να αναλογιστούν το ιστορικό βάθος και τις ρίζες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, που βρίσκονται στην Ελλάδα. Η θεμέλια λίθος του πολιτισμού αυτού έγκειται στο ανθρωποκεντρικό ιδεώδες, που αποτέλεσε τη βάση της κοσμοθεωρίας των Ελλήνων. Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός άνθισε και ήκμασε ακριβώς για αυτό τον λόγο. Μας δείχνει, λοιπόν, τον δρόμο για το μέλλον της Ευρώπης, με την απαραίτητη βέβαια προσαρμογή στα σημερινά δεδομένα» δήλωσε μετά την ξενάγηση ο κ. Παπούλιας, ενώ ευχαρίστησε τα 2,5 εκατομμύρια Γερμανών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα και κάλεσε τον κ. Γκάουκ να έρθει και εκείνος φέτος στη χώρα, προκειμένου να τον ξεναγήσει ο ίδιος ο κ Παπούλιας στην περιοχή της Ολυμπίας.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο ελλείπων κρίκος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο ελλείπων κρίκος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ