2013-01-08 13:01:43
Φωτογραφία για Πάτρα: Νέα δικαστική απόφαση για διαγραφή χρέους άνεργης μητέρας
Μια ακόμα ευνοϊκή δικαστική απόφαση για διαγραφή χρέους εξέδωσε η ελληνική δικαιοσύνη για άνεργη και διαζευγμένη μητέρα, δύο παιδιών, η οποία είχε απευθυνθεί στο γραφείο της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα.

Πρόκειται για μια 45χρονη γυναίκα από το Κιάτο η οποία είχε καταναλωτικό δάνειο σε μια τράπεζα και δύο πιστωτικές κάρτες σε άλλη τράπεζα , με το συνολικό χρέος να ανέρχεται στις 24.000 ευρώ. Μάλιστα δεν έχει κανένα ακίνητο στην κατοχή της.

Το Ειρηνοδικείο Σικυωνίων εξέδωσε απόφαση με αριθμό 176/2012 σύμφωνα με την οποία η δανειολήπτρια θα πληρώσει 50 ευρώ το μήνα επί 48 μήνες, συνολικά δηλαδή θα καταβάλει το ποσό των 2.400 ευρώ.

Η γυναίκα που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απευθύνθηκε στο γραφείο της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα. Η πρόταση της Ένωσης στις τράπεζες, τον Νοέμβριο του 2011, ήταν αυτή που εξέδωσε και το δικαστήριο. Ωστόσο χρειάστηκε η νομική οδός για να γίνει η ρύθμιση.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 θα γίνει εκ νέου συζήτηση της υπόθεσης , για να διαπιστωθεί αν έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

"Είναι μια ακόμα ανακουφιστική απόφαση δικαστηρίου μέσα στις άλλες γι'αυτό καλούμε τους πολίτες να απευθύνονται στις Ενώσεις καταναλωτών και στους Δικηγορικούς Συλλόγους για τη ρύθμιση των χρεών τους", δηλώνει ο υπεύθυνος του γραφείου της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα Τάσος Νικολαδάκης.

Ελευθερία Μακρυγένη-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ