2013-01-08 13:02:06
Φωτογραφία για ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ : ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΙΕΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ
Να μην επιτρέψει στην Μπαρτσελόνα να κάνει το παιχνίδι της και να επιβάλει το δικό της ρυθμό συμβουλεύει τον Ολυμπιακό ο Μανώλης Παπαμακάριος εν όψει του αγώνα των δύο ομάδων την Παρασκευή.

Η επίσκεψη της Λαγκούν Άρο στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» ήταν… τραυματική, καθώς γνώρισε τη συντριβή με 98-50 την Κυριακή από την Μπαρτσελόνα. Ο Μανώλης Παπαμακάριος έχοντας «φρέσκια» τη δυσάρεστη αυτή εμπειρία, μίλησε στη "SportDay" και τόνισε τι θα πρέπει να προσέξει η πρώην ομάδα του, στο ίδιο γήπεδο την Παρασκευή για το Top 16.

«Η Μπαρτσελόνα εστιάζει πολύ στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού της και όταν είναι ο Ναβάρο στο παρκέ, γίνεται το σημείο αναφοράς. Την ίδια ώρα, οι Λόρμπεκ και Μάικλ παίζουν πολύ στο λόου ποστ και κάνουν τεράστια ζημιά στους αντιπάλους, ενώ οι Τζαβάι και Τόμιτς είναι άλλοι δύο πολύ ποιοτικοί παίκτες που μπορούν να ενισχύσουν το παιχνίδι στο λόου ποστ παιχνίδι. Οταν είναι ο Γιασικεβίτσιους στην πεντάδα, το πικ εν ρολ γίνεται η κατ' εξοχήν επιλογή. Στην άλλη άκρη του γηπέδου, το παιχνίδι της ‘Μπάρτσα’ είναι πολύ σκληρό, στα όρια του φάουλ», τόνισε.


«Απαγορεύεται να επιτρέψουν στους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους, έστω για ένα τρίλεπτο. Χωρίς να το καταλάβουν, θα δεχθούν τρίποντα και μετά θα υποχρεωθούν να κυνηγούν. Ο Ολυμπιακός πρέπει να χτυπήσει το ματς με την ταχύτητά του, γιατί είναι πιο γρήγορος από την Μπαρτσελόνα και μπορεί να γίνει πιο πιεστικός στην άμυνα. Οφείλει να προσέξει πολύ τον Ναβάρο -και ο Μάντζαρης μπορεί να τον αναλάβει με επιτυχία, έχοντας φυσικά και βοήθειες-, αλλά και την άμυνα στους Λόρμπεκ και Μάικλ, όπως και να καταστρέψει τη δημιουργία του ‘Σάρας’. Αυτοί οι τέσσερις είναι οι πυλώνες της ‘Μπάρτσα’», πρόσθεσε ο πολύπειρος γκαρντ.

Η μονομαχία που ξεχώρισε ο Παπαμακάριος είναι «αυτή του Ναβάρο με τον Σπανούλη, ενώ ενδιαφέρον θα έχει και εκείνο του Πρίντεζη με τον Λόρμπεκ, με τον Γιώργο να είναι πολύ πιο γρήγορος», ενώ για το νικητή εκτίμησε πως 

«… όποιος κάνει το παιχνίδι του, έχει το προβάδισμα. Και οι δύο ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, ενώ ο Ολυμπιακός ξέρει πια πολύ καλά πως ο τίτλος του πρωταθλητή δεν αποτελεί εγγύηση για τίποτα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ