2013-01-08 14:34:10
Φωτογραφία για Ποιος είναι Τούρκος και Τουρκοκύπριος
ΚΑΘΕέθνος καθορίζεται από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αυτό ισχύει και για το τουρκικό έθνος καθώς και για το ποιος είναι Τούρκος και ποιος όχι. Καταρχάς ο λαός παραδέχεται ως Τούρκο κάθε άτομο, του οποίου η μητρική γλώσσα είναι η τουρκική. Μήπως αυτό το κριτήριο είναι αρκετό; Όχι. Πρέπει να αισθάνεται Τούρκος και να χρησιμοποιεί την τουρκική γλώσσα αλλά και αυτό ακόμη δεν είναι αρκετό. Πρέπει να αισθάνεται τον εαυτό του, ψυχή και πνεύμα, μέρος του τουρκικού έθνους, να έχει ζυμωθεί με τις αξίες του έθνους αυτού και να αγωνιστεί για την αναβάθμισή του. Και αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Πρέπει να υπερασπίζεται την πατρίδα του, τα πιστεύω τού τουρκικού έθνους. Για να θεωρείσαι Τούρκος πρέπει να υπερασπίζεσαι την ιστορία σου, την ελευθερία σου, την ταυτότητά σου. Τουρκοκύπριος λέγεται το άτομο το οποίο αρνείται την εξίσωση με τον τρομοκράτη Ε/κ, καθότι αυτός είναι φονιάς, έχει γκετοποιήσει κόσμο, του έχει στερήσει την ελευθερία και τη δυνατότητα να διαθέσει την παραγωγή του, συνεργαζόμενος με τους ιμπεριαλιστές εφαρμόζει απάνθρωπα εμπάργκο, εκδίωξε με τη βία των όπλων τους Τ/κ για να σφετεριστεί το κράτος. 


Τούρκος και Τουρκοκύπριος λέγεται το άτομο που εργάζεται για την ευημερία και ευτυχία του λαού, που θεωρεί τα εδάφη αυτά πατρίδα του, που δεν υποκύπτει στους Ε/κ και στους ιμπεριαλιστές, που αισθάνεται Τούρκος και το κυριότερο, που υπερηφανεύεται για το ότι είναι Τούρκος.  

Δεν μπορεί να θεωρούνται Τ/κ αυτοί που εισπράττουν χρήματα από τους ιμπεριαλιστές και προσπαθούν να μπαλώσουν τον τ/κ «λαό» στη ε/κ εξουσία. Δεν μπορείς να αποκαλείς Τουρκοκύπριο αυτόν που στα διάφορα σαλόνια κατηγορεί το κράτος του, που στρέφεται κατά του λαού του, που συνεργάζεται με τους Ε/κ και ιμπεριαλιστές με στόχο να τερματιστεί η τουρκική παρουσία στο νησί, που προβάλλει τον κυπριωτισμό. Δεν μπορεί να είναι Τουρκοκύπριος κάποιος που δεν παραδέχεται ότι υπάρχει κυρίαρχος τ/κ «λαός» στην Κύπρο. Όσοι δεν πληρούν όλα αυτά τα κριτήρια δεν μπορούν να θεωρούνται Τουρκοκύπριοι. ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ ΟΖΕΡΝΤΕΜ ΣΤΗ ΒΟΛΚΑΝ

http://www.philenews.com/digital/ 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ