2013-01-08 16:11:52
Φωτογραφία για Σκούρα τα πράματα! Μέτωπο ΑΝΕΛ - Χρυσής Αυγής κατά Παπανδρέου και Παπαδήμου
Σε συμφωνία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, οι οποίοι ζητούν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και για τους Γ.Παπανδρέου και Λ.Παπαδήμο σχετικά με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, οδεύει σύμφωνα με πληροφορίες η Χρυσή Αυγή. Στο μπλοκ των δύο κομμάτων προστίθεται και ο διαγραφείς από την ΝΔ Ν.Νικολόπουλος.

Οπως έγινε γνωστό την Τρίτη η Χρυσή Αυγή, που διαθέτει 18 έδρες, ετοιμάζεται να στηρίξει την σχετική πρόταση του Πάνου Καμμένου, προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων που έχουν άλλες 18 έδρες. Νωρίτερα, ο ίδιος πήρε την αντίστοιχη διαβεβαίωση και από τον ανεξάρτητο πλέον Ν.Νικολόπουλο (διαγράφηκε πέρυσι από τη ΝΔ).

Ετσι, η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και για τον κ. Παπανδρέου θα πάρει τουλάχιστον 37 θετικές ψήφους, με το απαιτούμενο όριο να είναι οι 30.

Η πρόταση Καμμένου περιλαμβάνει την διερεύνηση τεσσάρων πιθανών αδικημάτων για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, σε σχέση με την λίστα Λαγκάρντ:


Νοθευση εγγράφων

Υπεξαιρεση εγγραφων

Απιστία και παράβαση καθήκοντος

Συνεργεια σε φοροδιαφυγή

Ηδη από χτες το βράδυ η Χρυσή Αυγή είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα της σχετική ανακοίνωση, όπου προανήγγειλε την στήριξη της πρότασης, με βολές μάλιστα κατά του ΣΥΡΙΖΑ επειδή «περιόρισε» την δική του πρωτοβουλία στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Ο Σύριζα ως συστημικό κόμμα αθώωσε τον Παπανδρέου. Τώρα όμως είναι ευκαιρία να στοχοποιηθούν και να πάνε στη φυλακή όσοι ευθύνονται για την κατάντια της χώρας. Θα υπάρξει και τρίτη κάλπη για τον Παπανδρέου», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα πραγματοποιηθεί πιθανότητα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, μετά το αίτημα των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Τουλάχιστον μία κάλπη στη μυστική ψηφοφορία θα αφορά τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωσταντίνου, αλλά και μετά τη δημοσιοποίηση των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ θα στηθεί σίγουρα και δεύτερη κάλπη για τον επίσης πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η κοινή συζήτηση των δύο αιτημάτων θα συζητηθεί μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και συγκεκριμένα μεταξύ της Τρίτης 15 και Πέμπτης 17 Ιανουαρίου.
 ΕΘΝΟΣ
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ