2013-01-08 22:21:03
Φωτογραφία για Μεγάλη τομή η θεσμική αναβάθμιση του τουριστικού κλάδου
Τη θεσμική ένταξη του ΣΕΤΕ στους κοινωνικούς εταίρους ανακοίνωσαν, μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ... του προεδρείου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, παρουσία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη.

Ως θεσμικός κοινωνικός εταίρος, ο ΣΕΤΕ θα συμμετέχει στο εξής στον κοινωνικό διάλογο για τη διαμόρφωση των μισθών, μαζί με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας (ΣΕΒ), του εμπορίου (ΕΣΕΕ), των επαγγελματοβιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ) και των εργαζομένων (ΓΣΕΕ). Παράλληλα, μέσω του Ινστιτούτου του, θα μετέχει στην υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης.

«Μεγάλη θεσμική τομή που υλοποιείται, με καθυστέρηση 18 ετών» χαρακτήρισε την εξέλιξη ο υπουργός Εργασίας. Εξέφρασε δε, την πεποίθηση ότι «η αναβάθμιση της αντιπροσωπευτικής οργάνωσης των τουριστικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της κοινωνικής διαβούλευσης για τον κατώτατο μισθό και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα συμβάλει θετικά στην εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας».


Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «ο τουριστικός τομέας αποτελεί, από την πλευρά των εργοδοτών, έναν σημαντικό κοινωνικό συνομιλητή, με δεδομένο ότι, σε ένα πλήθος πολλών και διαφορετικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, απασχολούνται περισσότεροι από 700.000 εργαζόμενοι, που συνεισφέρουν περίπου το 16% του ΑΕΠ της Ελλάδας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι η ένταξη του ΣΕΤΕ στους θεσμικούς κοινωνικούς εταίρους θα περιορίσει τα φαινόμενα αδήλωτης εργασίας, όπου εμφανίζονται και επανέλαβε τον σταθερό προσανατολισμό του υπουργείου στην καταπολέμηση της παραβατικότητας.

«Θετικές» χαρακτήρισε τις πρώτες ενδείξεις για τη νέα χρονιά στον τουρισμό η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία εκτίμησε ότι αναμένεται φέτος σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος και των εσόδων. «Βασική μας θέση είναι ότι οι κρίσιμοι παράγοντες για την επιτυχή έκβαση της εθνικής προσπάθειας για ανάκαμψη και έξοδο από την κρίση, αποτελούν η συνεργασία, ο διάλογος και η εμπιστοσύνη» ανέφερε η υπουργός Τουρισμού και τόνισε ότι η συνεργασία και οι συναινετικές λύσεις αποτελούν προϋπόθεση για να δημιουργηθούν πολλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας στον τουρισμό.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βροχή τα πρόστιμα από το ΕΣΡ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βροχή τα πρόστιμα από το ΕΣΡ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ