2013-01-09 01:12:03
Φωτογραφία για Γαλλία: Έρευνα κατά του υπουργού Προϋπολογισμού για κρυφό λογαριασμό
Οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές θα ξεκινήσουν προκαταρκτική έρευνα κατά του υπουργού Προϋπολογισμού Jerome Cahuzac σε σχέση με τις καταγγελίες ότι... διατηρούσε κρυφό τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ο Cahuzac, ο οποίος είναι επικεφαλής των κυβερνητικών προσπαθειών για την πάταξη της φοροδιαφυγής, έχει διαψεύσει κατηγορηματικά δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδα Mediapart ότι διατηρούσε μυστικό λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα UBS μέχρι τις αρχές του 2010.

Οι εισαγγελίες αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ξεκινήσουν τις έρευνες δεδομένης της βαρύτητας των καταγγελιών αλλά και του χρόνου που θα χρειαστεί για να γίνει η αξιολόγηση των στοιχείων.

"Ο εισαγγελέας αποφάσισε να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για φορολογική απάτη", ανακοινώθηκε σχετικά.

Η ιστοσελίδα Mediapart δημοσίευσε επίσης τηλεφωνική συνομιλία από το 2000 στην οποία ο Cahuzac φέρεται να δηλώνει ότι έχει στην κατοχή του λογαριασμό στην UBS.

Ο Cahuzac έχει στραφεί νομικά κατά της ιστοσελίδα. Το βράδυ της Δευτέρας σε εμφάνιση του στο τηλεοπτικό κανάλι France 2 αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ενώ δήλωσε ότι δεν είναι αυτός στην τηλεφωνική συνομιλία.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ