2013-01-09 01:29:03
Φωτογραφία για Ινδοί στρατιώτες νεκροί από πυρά στο Κασμίρ
Δύο Ινδοί στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο σήμερα σε ανταλλαγή πυρών «με μέλη των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν» κοντά στην Γραμμή Ελέγχου, η οποία χωρίζει... την διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ, ανακοίνωσαν σήμερα οι ινδικές στρατιωτικές αρχές.

Ινδική περίπολος κοντά στο Μεντχάρ, 220 χιλιόμετρα βορείως της πόλης Τζάμου, εντόπισε «ύποπτες κινήσεις περίπου 500 μέτρα εντός του εδάφους της Ινδίας».

Σύμφωνα με την εκδοχή των Ινδών, οι στρατιώτες τους κάλεσαν τα μέλη των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων, τα οποία φέρονται να είχαν παραβιάσει την άτυπη εσωτερική συνοριακή γραμμή του Κασμίρ, να παραδοθούν, ωστόσο εκείνοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Εκτός των δύο Ινδών οπλιτών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, υπήρξε και ένας τραυματίας.

Ινδός στρατηγός έκανε επίσης λόγο για «ακρωτηριασμένη σωρό» του ενός εκ των δύο νεκρών στρατιωτών, χαρακτηρίζοντας το όλο περιστατικό μία «σοβαρότατη πρόκληση» από πλευράς Πακιστάν.


Ο πακιστανικός στρατός, από την πλευρά του, αρνείται ότι εξαπέλυσε «απρόκλητη επίθεση με πυρά» και αποκάλεσε τις ανακοινώσεις των ινδικών ενόπλων δυνάμεων «προπαγάνδα».

Το επεισόδιο σημειώθηκε δύο ημέρες μετά τις συγκρούσεις της Κυριακής κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου, στις οποίες το Πακιστάν ισχυρίζεται ότι έχασε τη ζωή του ένας στρατιώτης των ένοπλων δυνάμεών του, με ευθύνη των Ινδών.

Από την κήρυξη της ανεξαρτησίας των δύο κρατών το 1947, Ινδία και Πακιστάν έχουν εμπλακεί σε πολεμική αναμέτρηση τρεις φορές, τις δύο με αφορμή το διαφιλονικούμενο έδαφος του Κασμίρ.

Από τα τέλη του 2003, ισχύει εκεχειρία, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει οριστική διευθέτηση του ζητήματος μεταξύ των δύο χωρών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ