2013-01-09 10:11:03
Φωτογραφία για Μυρίζει έντονα ραγδαίες εξελίξεις στο... μέτωπο της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας
Όχι μόνο επιμένουν, αλλά και εντείνονται, μέρα με την ημέρα, οι φήμες μεταξύ νομικών κύκλων της Πάτρας ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις, όσον... αφορά τη δικαστική διερεύνηση των όσων έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, οδηγώντας την τελικά σε κατάρρευση.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 15 Ιανουαρίου έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της προσφυγής της παυθείσας διοίκησης της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας στο ΣτΕ, με την οποία ζητείται η ακύρωση της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος, τον περασμένο Μάρτιο, με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της Αχαϊκής, τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης και τοποθετήθηκε σ' αυτήν επίτροπος.

Επίσης, από την ίδια ημερομηνία, βάσει των συμφωνηθέντων με την Τρόικα, τοποθετούνται εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας μας στις τράπεζες και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν λήξει όλες οι εκκρεμότητες τύπου Αχαϊκής.


Εξάλλου, όπως είχε αποκαλύψει το attacktv.gr, ο εκκαθαριστής που έχει ορίσει η Τράπεζα της Ελλάδος στην Αχαϊκή, Ιω. Γιαννίκος, έχει αποστείλει προς διερεύνηση στην Εισαγγελία, εδώ και περίπου δύο μήνες, έξι φακέλους, οι οποίοι αφορούν τυχόν ποινικές ευθύνες προσώπων που ασκούσαν διοίκηση στη συγκεκριμένη Τράπεζα.

Οι έρευνες του Οικονομικού Εισαγγελέα και οι διακηρύξεις Σαμαρά

Παράλληλα, επισταμένη έρευνα, σχετικά με χορηγήσεις και χρηματοδοτήσεις που δίνονταν από την Αχαϊκή σε ομίλους που συνδέονται με πρόσωπα της διοίκησης, διενεργείται κι από το γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεριδιούχων της Αχαϊκής, Θανάσης Μπέλλας, πρόσφατα είχε κάνει λόγο για ομοιότητες μεταξύ των όσων συνέβησαν στην Proton Bank του ήδη προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των όσων έγιναν στην Αχαϊκή.

Ο ίδιος, σε επικοινωνία του με το attacktv.gr, ανέφερε ότι σε λίγες μέρες θα δρομολογηθούν και ενημερωτικές συναντήσεις των μελών του Συλλόγου Μεριδιούχων, προκειμένου να τεθούν υπόψη τους όλα τα νέα δεδομένα.

Τέλος, μαζί με όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, διακήρυξε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του για το 2013 ότι «η παλιά "ατιμωρησία" παίρνει τέλος» και πρόσθεσε: «Πρώην μεγαλόσχημοι πιάνονται και λογοδοτούν. Και αυτό θα συνεχιστεί».

Προφανέστατα, θέλησε, έτσι, να περάσει το μήνυμα πως η Δικαιοσύνη όχι μόνο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, οδηγώντας σε πλήρη διαλεύκανση δύσκολες υποθέσεις και αναδεικνύοντας τυχόν ποινικές ευθύνες πρωταγωνιστών της κοινωνικοοικονομικής ζωής του τόπου, αλλά θα έχει στο πλευρό της και την κυβέρνηση στην προσπάθειά της αυτή.

Απομένει, βέβαια, να δούμε κατά πόσον οι διακηρύξεις θα μετοπυσιωθούν σε πράξεις, αν και κάποιες θετικές ενδείξεις ήδη υπάρχουν.
attacktv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ